A napokban megkezdték a Tündérkert Óvoda és Konyha teljes energetikai felújítását Páhin.

-Hirdetés-

A polgármester fontosnak tartja a gyermekek fejlődésének és nevelésének optimális feltételeinek biztosítását. A régi fűtésrendszer, konyhai elszívók teljes elbontása és az új modern technológia beépítése az első lépés. Ezzel párhuzamosan folyik a nyílászárók cseréje, majd a külső szigetelés, színezés.

A projekt a TOP-3.2.1-16-BK1- Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése nevű pályázatból valósulhat meg. A nyertes pályázat közel 40 millió forintot biztosít a felújításra, emellett az önkormányzat saját önrésze 12 millió forint, a kivitelezést a Konstruktív Bt. végzi.

A régi radiátorok már a múltté, korszerű újak veszik át a helyüket

A korábban megtörtént tetőcserével és a napenergetikai rendszer kiépítésével Petz János polgármester reméli, hogy immár az óvoda egy hatékony, a modern kornak megfelelő energetikai mutatókkal megfelelő épület lesz és az óvodások majd örömmel veszik birtokukba a megszépült épületet.

A munkálatokat a konyha felújításával kezdik, így annak működése csak egy hétig szünetel. Az óvodában folyó munkálatok miatt a gyermekeket ideiglenesen a Művelődési házba helyezik el, de szeptember második felétől már visszaköltözhetnek jól megszokott helyükre.

Ideiglenes csoportszobák kerülnek kialakításra a Művelődési házba

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a településen ezek mellett különböző fejlesztések vannak folyamatban.

Hamarosan megkezdik a Kossuth utca teljes útburkolatának felújítását. Fejlesztik a csapadékvíz elvezető rendszert. A Petőfi utcában új járdát építenek. Heteken belül átadásra kerül az új tanyagondnoki busz. Az ősszel kialakításra kerül egy mini bölcsőde is.

Berkecz Mónika

MEGOSZTÁS