Két éve indult útjára a Miss Queen Hungary. A szépségverseny célja Magyarország legelitebb versenyét létrehozni, ahol a megjelenés és a részvétel szigorú feltételekhez kötött. Az idei évben a tíz legjobb versenyző között ott van Geiger Zsanett is. A csengődi lány méltón képviseli a szépséget és az eleganciát. Az esemény kapcsán beszélgettünk vele. Zsanett 19 éves, aki jelenleg Szegeden tanul televíziós műsor készítőnek, élete azonban a versenytánc köré fonódik. A beszélgetésre is épp egy többnapos táncpróbáról érkezett Szentesről.

-Hirdetés-

 

Te mit képviselsz azzal, hogy szépségversenyen indulsz, mi a szívügyed?

Mai felgyorsult világunkban a lányok életében sok minden hamarabb következik be. A 14-15 évesek körében a szépségideál sokszor téves eszmét ölt. Elszomorít, amikor ezeket a lányokat hatalmas műkörömmel, dús műszempillával, vagy festett hajjal látom. Szeretném a természetes szépséget hirdetni, a visszafogottság mutatja meg igaziból, hogy milyen vagy valójában.

Mesélnél egy kicsit erről a versenyről?

Három fotóval lehetett az interneten jelentkezni. A több mint 200 beérkezett kép közül 60 lányt választottak ki. Ráckevén az előválogatón az első körben alkalmi, vagy utcai ruhában kellett megjelenni, egyedül a magassarkú cipő volt feltétel. Innen 24 versenyző jutott tovább a bikini körre, majd 16 lánnyal egy kommunikációs teszten vettünk részt, ahol a zsűritagok különböző kérdéseire adtunk választ, mint például:
Ha lenne egy csoda lámpásunk, akkor mi lenne a három kívánságunk?
Ezután jutottam be a Top 10-be.

Mik voltak a te kívánságaid?

Az első, hogy anyukám gyógyuljon meg. A második, hogy minden családtagom elérje a kitűzött célját. A harmadikra hirtelen nem ugrott be semmi, majd később eszembe jutott édesanyámmal egy korábbi beszélgetésünk a Balatonról, ezért rávágtam, hogy egy balatoni nyaralót szeretnék.

Számodra mit jelent a szépség?

Szerintem legyen mindenki önmagának szép, amikor szembe áll a tükörrel, akkor igenis merje kimondani, hogy tetszem magamnak. Ne úgy nézzünk a tükörbe, hogy ezt is vagy azt is meg akarjuk változtatni. Fogadjuk el saját magunkat és akkor szépek leszünk!

Mit tanácsolsz azoknak, akik most indulnak első szépségversenyükön?

Tegyük fel, hogy nem annyira magabiztos valaki … ez sose látszódjon rajta, mint ahogyan az sem, hogy izgul, vagy épp az, hogy itt mit is kell csinálni. Egyszerűen legyen önmaga, legyen természetes.

Mit ad neked egy ilyen verseny?

Jobban bízom magamban. Viszont, ha megnyerném ezt a versenyt, akkor feltenném magamnak a kérdést, hogy mi az én utam, a versenytánc vagy a szépségipar?!

Zsanett a versenytáncban Területi bajnoki címmel, és egy országos második és harmadik hellyel is büszkélkedhet. Zsanett a 2018-as Kecskemét Szépe választás nyertese, 2019-ben Meggykirálynő Szankon, majd a Tündérszépek országos versenyen első udvarhölgy lett. Szurkoljunk neki együtt a szeptember 12-én megrendezésre kerülő döntőn, ami a Marriott Hotelben kerül megrendezésre!

Berkecz Mónika
Fotók: Frisenhan Zsanett

MEGOSZTÁS