Megkezdődött a járvány második hulláma Európa-szerte. Sajnos Magyarországon is növekszik a fertőzöttek száma, elsősorban a külföldről behurcolás miatt. A kormánynak egyszerre kell megvédenie az emberek egészségét, a hagyományos iskolakezdést és a munkahelyeket. Éppen ezért szigorúbb határszabályokra van szükség.

A mai kormánydöntések értelmében szeptember 1-jével:

  • Magyar állampolgároknak belépés esetén 14 napos karanténba kell vonulniuk, amelyet csak két, Magyarországon elvégzett negatív teszt esetén hagyhatnak el.
  • Külföldiek nem léphetnek be hazánk területére. Vannak azonban indokolt kivételek, ilyen például az üzleti és hivatalos út vagy a katonai konvoj.
  • A tranzitforgalmat továbbra is biztosítjuk, tehát a kijelölt humanitárius folyosón át lehet utazni Magyarország területén.
  • A határmenti 30 kilométeres sávban is szabad marad a mozgás, ám erre hatással vannak a szomszédos országok döntései. Ilyen például az ukrán határzár.
  • A sporteseményekre is külön, szigorú szabályozást dolgoz ki a kormány.
-Hirdetés-

Egyedi esetekben természetesen adhat felmentést a rendőrség. A további részletszabályokat holnap reggel vitatja meg az illetékes akciócsoport, melynek ülésén Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Mindezeken túl nagyon fontos a magyar emberek együttműködése is: a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás szabályainak betartásával továbbra is kordában tartható a vírus. Köszönjük az eddigi együttműködést!

 

Forrás: Kormányinfó Facebook oldal 

 
MEGOSZTÁS