A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai “Iskolára hangoló” foglalkozásokra várták az első osztályba készülő gyermekeket augusztus 25-26-27-én 9-12 óra között.

-Hirdetés-

A volt nagycsoportos óvodások mindig nagy izgalommal várják, milyen is lehet az az iskola. Most lehetőség nyílt az ismerkedésre.

A tavasszal szokásos iskolalátogatás ebben az évben, mint minden program a már ismert okok miatt, elmaradt. Az Iskolahívogató is csak internetes formában valósult meg, így kaptak a szülők tájékoztatást a lehetőségekről. Most augusztus végén mégis lehetőség nyílt, hogy a leendő elsősök belekóstolhassanak az iskolai életbe, így szeptember elsejétől már nem lesz idegen számukra a tanító néni és az osztályterem.

Három délelőttön át érdekes és szórakoztató programokkal várták azt az 50 kisdiákot, akik jelentkeztek a foglalkozásokra.

Augusztus 25-én megismerkedhettek a tanító nénikkel, leendő osztály- és iskolatársaikkal közösen játszhattak a Kék iskola udvarán, majd rajz- és kézműves tevékenységen vehettek részt.

A második napon táncfoglalkozás volt, utána játékos feladatokat oldottak meg a majdan használatos digitális táblán és feladatlapon. Közös mozgásos játék után ezen a napon is rajz, kézműves foglalkozás volt a program.

Augusztus 27-én játékos sportversenyek alkalmával az is kiderült, milyen is a tornaterem és az ottani sok-sok érdekes tornaszer. Örömmel vették birtokukba a hatalmas teret és az eszközöket. Ezt követően mesét hallgathattak, bemutathatták kedvenc plüssállataikat.

A nyelvi osztályokban angolos, németes kollégák tartottak érdeklődéskeltő foglalkozást a gyerekeknek.

Mindhárom nap napközis rendszerű volt. A tízórait, ebédet közösen fogyasztották el nevelőikkel az “Iskolára hangoló” gyermekei az új ebédlőben.

Fotók: a szerző és az iskola pedagógusainak felvételei

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS