2020. szeptember 1. napjától a HAJNALKA MEDICAL Bt. – dr. Péter-Szabó Hajnalka veszi át az I. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátását Soltvadkerten. Az önkormányzattal kötött megállapodás alapján határozott ideig, 2021. február 28. napjáig látja el a háziorvosi feladatokat tartós helyettesítés formájában.

Bemutatkozik dr. Péter-Szabó Hajnalka.

-Hirdetés-

 

Mesélnél egy kicsit magadról, tanulmányaidról?

Kecskeméten születtem, majd a gyermekkoromat Jakabszálláson töltöttem. Ott nőttem fel a szüleimmel és két lánytestvéremmel, akikkel mind a hárman az egészségügyben dolgozunk. A húgom védőnőként, a nővérem pedig fogászati asszisztensként. Középiskolás tanulmányaimat Kecskeméten végeztem a Katona József Gimnáziumban. A középiskolás éveim elején fogalmazódott meg bennem igazán a gondolat, hogy szeretnék orvos lenni, onnantól kezdve tudatosan készültem erre a pályára. Fakultációkra jártam: biológiából, kémiából. Amit mindig is tudtam, hogy nagyon szeretem az emberbiológiát, szeretek kommunikálni és másokon segíteni. A komplex látásmód mindig is szimpatikus volt számomra. Az, hogy egészében lássuk a pácienst. Talán így jött az ötlet, hogy háziorvos szeretnék lenni. 2013-ban diplomáztam le, majd ugyanebben az évben felvettek a Családorvosi Tanszékre háziorvos rezidensnek, ahol 2018-ban szakvizsgáztam háziorvostanból. Férjemmel a napokban ünnepeltük hatodik házassági évfordulónkat. Ő egy doktorált kutató vegyész, aki műszaki tanácsadóként dolgozik Kecskeméten egy Kft.-nél.

Miért pont ezt a hivatást választottad? Korábban hol és mennyi ideig praktizáltál?

Már rezidens éveim alatt elkezdtem háziorvosi ügyeletekben dolgozni. Kezdetben Budapesten és környékén ügyeltem, 2018-tól pedig Kecskeméten folytattam az ügyeleti munkát. A rezidensképzésem végétől kezdve helyettesítek háziorvosi praxisokban. Két évet helyettesítettem Kecskeméten, amikor egy kolléganőm gyedre ment, ezt követően 8 hónapot Üllőn. Akkoriban napi szinten ingáztam Jakabszállás és Üllő között. Az utóbbi 4 hónapot Tabdin töltöttem helyettesként. Ezen kívül kisebb helyettesítéseket vállaltam, főleg a nyári időszakokban. Több praxisban megfordultam már helyettesként. Én ezt egy kicsit előnyömnek is érzem, mert nagyon sok rendelési szokásba beleláttam, és sok betegkört sikerült megismernem. Saját praxisomat is az eddig megtapasztalt jó gyakorlatok mentén igyekszem kialakítani majd, azonban most fél évig csak helyettesíteni fogok Soltvadkerten. Ez alatt az idő alatt szeretném a pácienseimet jobban megismerni, hiszen a gyógyuláshoz nem elég csak az én tudásom, szükség van a beteg aktív részvételére is. Ez az időszak kiváló lesz arra, hogy meglássuk működik-e mindez akár hosszabb távon is. Amennyiben igen, akkor elképzelhető, hogy márciustól már át is veszem az I. számú körzetet.

Honnan értesültél az állásról/ a soltvadkerti praxisról?

Egy orvoslátogató volt az, aki felhívta a figyelmemet, majd felkerestem a soltvadkerti önkormányzatot, majd pályáztam a helyettesítésre és leadtam az önéletrajzomat, illetve a szükséges dokumentumokat. Egyébként nagyon gördülékenyen haladt minden, a személyes találkozás is nagyon jól sikerült az önkormányzattal.

Hogyan alakul a rendelési idő? A páciensek milyen elérhetőségeken tudják felvenni veletek a kapcsolatot?

Az alábbi rendelési időben dolgozunk:

H-K-Cs: 8.00-12.00
Sze-P: 12.00-16.00

Személyesen az Ifjúság útja 2. szám alatt, míg telefonon a 06/78-480-231-es telefonszámon elérnek el minket továbbra is. Van egy honlapom, ahol a legfrissebb információkkal is találkozhatnak a páciensek: hajnalkamedical.hu, illetve készítettünk egy e-mail címet: soltvadkertegy@gmail.com, hiszen a COVID ideje alatt rákényszerültünk a telemedicinális ellátásra.

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS