Sűrű villámlással, kiterjedt peremfelhővel, kiadós csapadékkal több hullámban vonult a front az ország fölött hétfőn este és éjjel.

Kedd hajnaltól tíz kiskőrösi helyszínre várták a segítséget a hivatásos és önkéntes tűzoltóegységektől a viharos időjárás okozta károk miatt.

-Hirdetés-

A város több pontján is fákat csavart ki a szél, lakóházakra is dőlt fa. Az István Lovas Tanyán készítettünk képeket a szél okozta károkról, ahol a hajnal óta dolgozó tűzoltók ismét helytállásukról tettek tanubizonyságot – ők munkaidejük leteltével is önkéntesen végzik a károk felszámolását.

Most különösen szükség van több kézre, ugyanis a térségben olyan mennyiségű riasztás érkezett, hogy a környező települések hivatásos és önkéntes tűzoltói megállás nélkül dolgoznak különböző helyszíneken.  

A vasútvonalat is érintette a rendkívüli időjárás: A Budapest-Kelebia vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

Erről bővebben alábbi cikkünkben olvashatsz:

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS