2010-ben Páhi nyerte el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díját. 2011-ben Oberfrank Pál ötlete alapján országos szintű és hagyományteremtő kezdeményezést indítottak útjára, melynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük.

-Hirdetés-

A kezdeményezéshez csatlakozva Bogáromi Ágnes is elkészítette a település kék illetve rózsaszín lobogóját, hogy így köszöntsék a kisbaba születését. Megyénkben tudomásunk szerint Solton, Kiskunmajsán és Nemesnádudvaron láthatunk még ilyen zászlókat.

Bogáromi Ágnes háromgyerekes anyukaként 1997 óta dolgozik védőnőként Páhin. Igazi közösségi ember: önkormányzati képviselő, szülői munkaközösség tagja. Szerepet vállalt a katolikus egyházközség képviselő-testületében, így az egyházközség életében is igyekszik aktívan tevékenykedni.

Elvégezte a nemzetközi csecsemőmasszázs tanfolyamot is, ezáltal a Páhin született csecsemők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy Ágnes által élvezhetik egészségmegőrzés bevált módszerét. A nagyobbaknak pedig hetente egyszer babaklubot tart.

Ezek mellett egyéb rendezvények lebonyolításában is részt vesz: évről-évre a méhész bál főszervezője, de az élő adventi kalendárium megvalósítása is az ő nevéhez fűződik.

Véleménye szerint minimum ennyi köszönet jár azoknak a szülőknek, akik gyermeket vállalnak. Hiszen a település csak akkor él, ha van benne gyermek, amíg működhet az óvoda, vagy az iskola.

Reméljük, hogy egyre többen élnek majd ezzel a lehetőséggel!

Berkecz Mónika

MEGOSZTÁS