„Az élő világ melódiája a művészet alapja” – ezt vallja Kőrösi Tamás kalocsai származású festő, aki még ma is szülővárosában él és alkot. Kiskőrösön 10. alkalommal állítja ki festményeit a nagyközönség előtt szeptember 5-én. 

-Hirdetés-

Kőrösi Tamás Kalocsán született 1967-ben. Gyermekévei – kilenc éves koráig -, falusi idillben teltek (Miskén és Hajóson). A természet és a rajz iránti vonzódása már ekkor megnyilvánult. Első élményeit, benyomásait a vidéki élet motívumai határozták meg, ezért a mezők, a szántók, a vadvizek, erdők és a patakok mind a mai napig visszatérő elemei képeinek.

Kalocsán a Belvárosi Általános Iskolában a Kiss István által életre hívott rajz és képzőművész körben tette meg az első lépéseket a rajzolás, festés felé, emellett művészettörténeti alapokat is kapott tanárától. A Dózsa György Mezőgazdasági Szakközépiskolai évei alatt, de később is az általa nagyra becsült festők – Rembrandt, Munkácsy, Paál László, Mednyánszky, Ferenczy Károly – tanulmányozásával igyekezett gyarapítani tudását. Sokat jelentett neki még Mácsai István, Munkácsy-díjas festőművész biztatása is.

A tájak mellett kedveli az ódon hangulatot sugárzó mediterrán utcákat, templomokat, hidakat, melyeket Riminiben volt szerencséje tanulmányozni. Képein igyekszik a lelkéből fakadó, sallangoktól mentes szépséget tárni az emberek elé, melyeket bárki érzékelhet, hiszen a természet csodái itt vannak körülöttünk.

Kőrösi Tamás tagja a Kalocsai Kortárs Művészeti Klubnak, míg 2012 óta a budapesti Művészetbarátok Egyesületének is. Rendszeres egyéni tárlatai mellett csoportos kiállításokon is részt vesz. Kedvenc technikái az olaj és a pasztell. Kőrösi Tamás képei igazul és szépen vallanak a természet és az ember örök kapcsolatáról.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak Kőrösi Tamás: A Tizedik című kiállításának  megnyitójára a Pátria Klub emeleti termébe, szeptember 5-én 18 órai kezdettel.

Kutyifa Icu
Képek: Kőrösi Tamás 

MEGOSZTÁS