A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézményében zökkenőmentesen indult az új tanév. 121 tanuló és 15 pedagógus várta lelkesen, hogy újra találkozhassanak, személyes oktatási formában vegyenek részt.

-Hirdetés-

A nyár folyamán az intézmény felkészült a járványügyi helyzetre. Fertőtlenítő nagytakarítást végeztek, fenntartói támogatással a tantermeket, tornatermet kifestették, informatikai eszköztárukat bővítették, SZMK segítségével az udvarra új játszótéri játékokat vásároltak. Az intézményi intézkedési tervnek megfelelően alakították át az iskolai rend szabályzatát, bízva abban, hogy ezt betartva nem kerül majd bevezetésre a digitális tanrend.

Szeptember 1-jén 8 órakor szentmisével egybekötött tanévnyitó ünnepséggel kezdődött a tanév, ahova a 15 elsős kisdiák volt óvónénijük, Torma Sándorné, Babi néni és osztályfőnökük Csikiné Nehéz Erika tanítónő vezetésével vonultak be. Az ünnepség alatt sor került az iskolatáskák megáldására, és az elsősök fogadalomtételére.

A negyedik osztályosok több, lelkesítő verssel is színesítették az ünnepet. Petriné Bugán Barbara igazgatónő tanévnyitó beszédében kitért az új járványügyi szabályok ismertetése mellett a sok délutáni foglalkozásra, köztük az újonnan megjelenő relaxáció szakkörre és bemutatta az új német nemzetiségi tanítónőt, Kovács Kittit.

Átadták a nyáron meghirdetett fotópályázat nyerteseinek is a díjakat, akik Tázlár egyházi építményeiről készítettek fényképeket. Díjat kapott Mezei Léna 7.o., Frei Liliána 7. o., és Petri Bianka 3. o.

Az iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, a katolikus egyház támogatásával erre az alkalomra elkészült iskolazászló felszentelésére is a szentmisén került sor. Az ünnepség végén nemcsak a katolikus iskolalelkész, hanem a protestáns felekezetek lelkészei is Isten áldását kérték az iskola tanulóira, dolgozóira.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS