Szeptember 3-tól két-három héten keresztül, kísérleti jelleggel infrakamera figyeli a betérőket a keceli Városháza portaszolgálata előtt.

-Hirdetés-

A technológiát a világ számos pontján, elsősorban nagyobb vállalatoknál, reptereken használják, ennek egy mobil változata vált elérhetővé Kecel lakosai számára is.
Az eszköz elsődleges célja, hogy kiszűrje a lázas állapotban érkezőket, ugyanakkor számos egyéb szűrési beállítást is lehetővé tesz, melyek közül – a fő funkció mellett – a maszk viselésének figyelése került aktivizálásra. Amennyiben valaki maszk nélkül kerül a kamera látóterébe, sípoló hanggal figyelmeztet. A kamera 0,3 fokos pontossággal a fej több pontján méri a hőmérsékletet, és amennyiben 37,5 C-nál magasabbat észlel, sziréna jellegű hangon jelez. A mérés megismétléséhez elég 10-15 mp várakozási idő a környezeti hatások kiküszöbölésére.

A beállított figyelési feltételek előfordulása esetén néhány másodperces felvétel készül, mely 3 napon belül törlődik.
Bár a vírus elleni védekezés jelenleg elsősorban az emberek józan belátására van bízva, az ilyen eszközök alkalmazása hozzásegíthet, hogy fegyelmünk és figyelmünk ne lankadjon, és továbbra is kellő felelősséggel viseltessünk a környezetünkben élők iránt.

Forrás: Kecel Média

MEGOSZTÁS