Térzene Programot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága a zene világnapján. A program Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult el Szegeden. A cél az, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a klasszikus zene a parkokban, zenei pavilonokban és köztereken, elérve a társadalom minél szélesebb rétegeit. 2020-ban folytatódik ez a program. Ennek keretében másodszor került Kecelre a TérZene sorozat, köszönhetően az EMMI támogatásának, a Filharmónia Magyarország szervezőmunkájának és Kecel Város Önkormányzata partnerségének. 10 héten keresztül, péntekenként 18 órakor kezdődő koncertekre várják a zeneszerető közönséget.

-Hirdetés-

Szeptember 4-én a Városi Könyvtár és Művelődési Ház melletti szabadtéri színpadon a Tisza Kvintett adott koncertet.

Az együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról, a rézfúvós előadó művészetről. Repertoárjuk széleskörű és sokoldalú, amelyben a reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és átiratok szerepelnek. Az együttes rendszeresen mutatja be saját feldolgozásait, átiratait. Fellépéseik élményteli pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódásra vágyó közönségnek. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

A keceli TérZene programjában reneszánsz muzsikától kezdve Johann Strauss zenéjén keresztül a filmzenéig terjedt repertoárjuk. A zenei élményt most is nagy tapssal köszönte meg a hallgatóság.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS