Szeptember 4-én reggel lelkes önkéntesek gyülekeztek a keceli temetőnél. Kecel Város Önkormányzata és a Keceli Római Katolikus Plébánia szervezéséhez – melyet a KDNP keceli alapszervezete is felkarolt – közel 50 segítő csatlakozott.

-Hirdetés-

A fő cél a sírok közé benyomuló, illetve az erdőben elburjánzó aljnövényzet kitakarítása volt. Az ehhez szükséges munkaeszközöket (kapa, kézi fűkasza, metszőolló, fűrész) a résztvevők magukkal hozták. A munkálatok a Keceli Városgazdálkodási Csoport koordinálásával egész nap, szervezett keretek között zajlottak.

Így nézett ki reggel…

A munka megkezdése előtt a keceli plébános közösen imádkozott a megjelentekkel a temetőben nyugvó halottak üdvéért. Rövid elmélkedésében méltatta a közösségért vállalt önkéntes tevékenység személyiségformáló erejét, majd utalt arra, hogy a templomokhoz és kápolnákhoz hasonlóan minden temető szent hely, végül pedig emlékeztetett arra, hogy pénteki napokon Krisztus nagypénteki keresztáldozatára emlékezünk – s így a halottak nyughelyének gondozása az értük való imádsággal együtt a keresztre feszített, eltemetett és a halálból feltámadott Krisztussal való kapcsolatunk erősítése is.

…és így nézett ki délre a szorgos kezek munkája nyomán

A résztvevőket – a felajánlások jóvoltából – egy szolid ebéddel is várták a szervezők, akik a nagy érdeklődést látva bíznak benne, hogy a jövőben meghatározott rendszerességgel meg tudják ismételni az eseményt.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS