2020. szeptember 5-én, szombaton 16 órakor ünnepélyes keretek között vette kezdetét a kiskőrösi Szüreti Mulatság, amit Domonyi László polgármester nyitott meg. A rendezvényen meghívott vendégeként részt vett Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is.

-Hirdetés-

Köszöntőjében kiemelte, hogy Kiskőrös lakossága immár 200 éve foglalkozik a borászattal – mely az ágazati változások ellenére is – a mai napig jelentős részét képviseli a város életének. Ahhoz, hogy a bor egy-egy ünneplés során az asztalunkra kerüljön, az egész éves odafigyelés, sokszor fáradtságos és küzdelmes munka szükséges, melyről leginkább a szőlőtermelők és a borkészítők tudnának mesélni.

Alázatos munka és a megfelelő szaktudás szükséges, de ha belegondolunk e különleges nedű előállításának hosszú folyamatába, akkor megérthetjük, hogy miért ilyen fontos ez az ünnep. Az idei év nem igazán az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult: kezdődött a tavaszi hideg betörésekkel, amelyek kihatottak a várható termés mennyiség alakulására, továbbá a koronavírus, mely megváltoztatta az eddig megszokott életünket.

Ezért is döntött úgy a kiskőrösi városvezetés, hogy idén nem Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokat rendez, hanem Szüreti Mulatságot, amelyre főként helyi előadókat, csoportokat és vállalkozásokat vontak be.

Délelőttönként a gyerekeket és a szülőket várják leginkább. Ebéd után pedig folklór műsorok és remek kiállítások várják az érdeklődőket. A délutánonként egyre inkább a szórakozásé lesz a főszerep.

Az ünnepi köszöntő végén a polgármester felhívta arra is a figyelmet, hogy a szüreti jó hangulat és az ünnepi forgatag közepette sem szabad elfelejteni, hogy járványveszély van.

A vírust féken tartani csak is felelős szabálykövetéssel lehetséges.

A szigorítások miatt a testvérvárosok nem vehettek részt a rendezvényen, a tiszteletük jeléül a zászlóikat kihelyezték.

Az ünnepi köszöntő után, a hivatalos megnyitó a Kiskőrös Város Fúvószenekarának koncertjével folytatódott, Sípos Béla karmester vezetésével. A koncert során a helyi mazsorett csoport látványos fellépésével színesítette a zenészek produkcióját. A koncert során jól ismert diszkózenék mellett filmzenék és klasszikusok is felcsendültek. A remek műsort a közönség vastapssal díjazta, hiszen igazi örömzenélés fültanúi lehettünk.

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS