A KEVI Általános Iskola két pedagógusa egy innovatív vetélkedőt indított útjára Kis Tudós vetélkedő néven, mely szívügyének tartja a tehetséggondozást, a hagyományőrzést.  

-Hirdetés-

Az iskolában 3 évvel ezelőtt e célból szervezték meg  a vetélkedőt a 3-4. évfolyamos gyerekek részére, melyre 3-4 fős csapatok jelentkezhetnek pályamunkáikkal. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jelentkező csapatok száma a duplájára emelkedett a második évre. Idén lett volna harmadik alkalommal a vetélkedő kihirdetése, viszont  a vírushelyzet itt is közbeszólt.

Ám a két szervező pedagógus gondolt egy nagyot…

A bonyhádi evangélikus iskola  pályázatot hirdetett jó gyakorlat írására. A lelkes pedagógusok  úgy gondolták, hogy hasznosan töltik a karantén időszakot és belevágtak a pályázat megírásába. A pályázat feltétele volt egy jó gyakorlat bemutatása, ez esetben a  KisTudós vetélkedő prezentálása.

Hogy mi lett a végeredmény?
Kimagasló értékelés. Szakmai elismerés. Nyertes pályázat!
Munkájukhoz ezúton is gratulálunk!

Hadd mutassuk be azt a két pedagógust, akik a vetélkedő és a nyertes pályázat mögött állnak:

Jarjabka Lilla 4 éve dolgozik a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolában, jelenleg napközis tanítóként az 1/a. osztályban, illetve kéttanítós modellben írást tanít. Kevesen tudják róla, hogy Lilla Budapestről érkezett városunkba:

„A Kis Tudós vetélkedő ötlete Budapesten született meg. Nagy örömömre szolgált, hogy ebben az iskolában egy új köntösbe öltöztetve születhetett újjá. Fontosnak tartom a hagyományok és értékek megőrzését a gyerekek körében is. A „Játssz, tanulj, alkoss!” mottó híven tükrözi a Kis Tudós filozófiáját.

A vetélkedő szervezése nem egyszemélyes feladat, nem mellesleg jó, ha az ember ismeri az iskola adottságait, szokásait, a tanulók helyzetét. Éppen ezért Lilla választott maga mellé egy pedagógust, akinek személyisége révén magas színvonalon véghez tudják vinni a projektet.

Az említett pedagógus, Rákóczi Andrea. Andi 2001 óta tanít az intézményben alsó tagozatos tanítóként. Jelenleg a 2. a osztály napközis tanító nénije és a kéttanítós modellben matematikát tanít ugyanebben az osztályban.

„A KisTudós vetélkedő kapcsán fontosnak tartottuk, hogy az Evangélikus Imaházat válasszuk helyszínül, ezzel is érzékeltetve azt, hogy Istennek is szerepe van a sikereinkben, eredményeinkben. Úgy gondolom, mindenki kapott valamilyen tálentumot, amit fontos, hogy ne a véka alá rejtsünk, hanem használjuk bátran, ezáltal másokat is gazdagítva. Elmondhatjuk, hogy a vetélkedőn részt vevő diákjaink ennek a küldetésüknek maximálisan eleget tettek.”

A KisTudós nyertes pályázatot nyilvánosságra hozták, így az Evangélikus Iskolák az EPSZTI honlapján hozzájuthatnak ehhez a vetélkedőhöz és ők is alkalmazhatják, ha szimpatikusnak találják.

-Kincses Szilvi-

MEGOSZTÁS