A Magyar Kerékpáros Klub kezdeményezésére az Európai Mobilitási Hét keretén belül már nyolcadik éve rendezik meg Kiskőrösön a Trizoli Jótifuti Egyesület szervezésében, Kuti Zoltán irányításával, a Jótékony Bringás eseményt. Idén 2020. szeptember 17-én csütörtökön fognak kitelepülni Kiskőrös központjába. Céljuk az, hogy felhívják az emberek figyelmét a bringás közlekedés fontosságára és arra is, hogy lehetőségeinkhez képest az autós közlekedés helyett, a biciklizést preferáljuk környezetünk védelme és egészségünk megőrzése érdekében.

Amikor csak tehetjük, cseréljük az autót bringára! – hirdeti Kuti Zoltán.

 
„2012 óta van jelen egyesületünk Kiskőrös főterén azért, hogy népszerűsítsük a bringás közlekedést az autózással szemben. Az első években még kétkedőn és bizonytalanul szemléltek minket az itt élők, azonban sokan ma már tudják, hogy miért is szoktunk tavasszal és ősszel a Petőfi térre kitelepülni. Míg az első évben 60-70 ajándékcsomagot adtunk át a bicikliseknek jutalmul, addig a tavalyi évben ez a szám már 200 felett volt! Szokás szerint idén is a Kiskőrösi EGYMI pedagógusai és diákjai lesznek segítségünkre a csomagok kiosztásában! Mindig vannak támogatóink, mint például a helyi For-TÉSZ Kft., Bubee és Király Csemege, vagy a Garden. Közülük többen már évek óta támogatnak minket. Köszönet érte. Jó látni, hogy nekik is fontos ügy ez. Örülünk annak is, hogy már nyolcadik éve itt vagyunk, és hogy évről évre egyre több az érdeklődő. Ez a városvezetésnek is köszönhető, hisz támogatják bringás törekvéseinket”emelte ki Zoli.

Kuti Zoli azt is elmondta, hogy a Trizoli Jótifuti Egyesület kiskőrösi bringás csoportja: a „Bringalánc” – akik kihasználva a település jó infrastruktúráját (74 km – egybefüggő bringaút) szívesen kerekeznek szabadidejükben. Több szekcióban működnek, úgy mint: futó, bringás, úszó, túra és speciális csoport. Egyesületük célja, hogy fogyatékkal élő társaikat segítsék, ezért lehetőségeikhez képest őket is igyekeznek bevonni programjaikba. 

Idén már nyolcadik alkalommal -2020. szeptember 26-án- kerül megrendezésre a Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás is, mely esemény regisztrációhoz kötött. 

-Hirdetés-

További részleketért látogass el IDE Ha van kedved, csatlakozz Facebook közösségükhöz! 

Kutyifa Icu 
Képek: Vira – archív 

MEGOSZTÁS