A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 4. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. A szeptember 13-án lejátszott találkozón a Kiskőrösi LC csapata az Akasztó FC gárdáját látta vendégül.

A győzelmet ünneplő Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC-Akasztó FC 3-1 (1-1)

Kiskőrösi LC: Ámann – Rácz (Filus), Mihály, Pintyi (Breznyán), Hajnal, Simon (Tóth Á.), Salami, Dunai (Györgye), Nagy A. (Mokrickij), Vajda, Amin.
Edző: Miskovicz Bálint

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Németh Zs. – Vincze D., Bányai (Font), Szabó Zs. (Kovács J.), Juhász T., Németh T., Geiger, Bánszki D. (Vincze S.), Dobosi, Márki, Csoba (Kerekes).
Edző: Holczimmer Tamás

Sok néző látogatott ki a mérkőzésre.

A találkozó ragyogó napsütésben és mintegy 500 néző előtt került megrendezésre, így minden adott volt ahhoz, hogy jó mérkőzést játszanak a csapatok. A találkozót a kiskőrösiek kezdték jobban, és a 14. percben egy szép akció végén Simon Dominik lapos lövése után talált utat a labda az akasztói kapuba (1-0).

Növelhették volna előnyüket a hazaiak, de Salami Eugene fejesénél a felső kapufa mentette meg az újabb góltól a vendégeket. Az első félidő második felében az akasztóiak kerültek fölénybe és egy védelmi kihagyás után a 32. percben Bányai Máté úgy talált a kapuba, hogy a lövése után a labda kiskőrösi játékos lábán megpattanva jutott a kapuba (1-1).

A találkozó a nagy hőség ellenére jó iramban folytatódott és a csapatok küzdeni akarására sem lehetett panasz. A szünet után fokozatosan kerültek fölénybe a kiskőrösiek, de az akasztóaik előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek. A hazai kapusa Ámann Márk több nagy bravúrt is bemutatott. A mérkőzés kimenetele szempontjából döntő volt, hogy a 68. percben Amin Ádám buktatása miatt büntetőt ítélt a játékvezető a kiskőrösiek javára. A tizenegyesnél a jobbra elmozduló Németh Zsolt mellett a kapu közepébe lőtte a labdát Hajnal Gábor (2-1).

A találkozó utolsó harmadát jobban bírták erővel a hazaiak. A 77. percben Dunai Rudolf kapott nagyszerű labdát, lefutotta a védőket és lövése után a labda egy akasztói lábon megpattanva került a vendégek kapujába (3-1). A találkozó végén vastapssal köszönte meg a kiskőrösi szurkolótábor a hazai jó teljesítményét és szép győzelmét.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:
-Úgy érzem, hogy a rangadóhoz méltó játékot láthattak mindkét csapattól a nézők ezen a napon. A két együttes mindent megtett annak érdekében, hogy győztesen hagyja el a pályát és nemes ellenfelet győztünk le. Az első 20 percben mi voltunk fölényben, amikor a helyzeteink alapján több góllal is vezethettünk volna. Az első játékrész második felében nyomás alá helyezett bennünket az Akasztó, amikor kaptunk egy peches gólt is. A szünetben arra hívtam fel a játokosok figyelmét, hogy a kapu előtt jobban koncentráljunk és a helyzeteinket váltsuk gólokra. A nagy melegben a második 45 perc is nagy tempót hozott és a megyei I. osztály felső színvonalát hozta a mérkőzés. Sorsdöntő volt, hogy Amin Ádám egyéni szólója után buktatták őt, és a büntetőből meg tudtuk szerezni a vezetést. A gól után átvettük a játék irányítását és amennyiben a végén pontosabbak, frissebbek vagyunk, akkor talán nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A győzelem mellett annak is nagyon örülök, hogy a mai napon minden cserejátékost pályára tudtam küldeni. A csapat kitette a szívét a pályára, a fiúk átérezték a mérkőzés súlyát és úgy gondolom, hogy megfelelően kiszolgáltuk a szurkolóinkat. A maihoz hasonló alázattal, küzdeni akarással a továbbiakban még sok szép sikerben lehet részünk.

Holczimmer Tamás – Akasztó FC edzője:
-A látottak alapján ez egy döntetlen mérkőzés volt, amelyen semmivel nem mutatott tőlünk jobb teljesítményt a hazai gárda. A második félidőben volt egy 5 perces kihagyásunk, amikor eldöntötték a kiskőrösiek a javukra a találkozót. A játékvezető által megítélt büntetőnél történteket szívesen visszanézném a televízión keresztül, hogy ott mi történt valójában. A csapatunk felállt 0-1 után és sikerült kiegyenlítenünk, amelyet követően mi voltunk fölényben, nagy helyzeteink voltak, de sajnos nem sikerült a vezetést megszereznünk. A fiúk mindent betartottak, amit elmondtam nekik, tűz volt a csapatban, égett a vágytól az együttes, hogy bizonyítson. A mai napon talán mi vagy a játékvezető volt rosszkor, rossz helyen, mellyel nem akarok foglalkozni, majd mindenki leszűri magában, hogy ezzel mire utalok. Nehéz egy ilyen mérkőzés után talpra állni, mert úgy gondolom, hogy a fiúk kiadtak magukból mindent. Szerintem mi nem érdemeltünk vereséget, a Kiskőrös pedig nem érdemelt győzelmet ezen a napon.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)