Immár hagyománnyá vált, hogy a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda gyermekei ősszel településünk hagyományait felelevenítik. Mint köztudott Soltvadkert a legnagyobb szőlő- és bortermelő település Magyarországon, éppen ezért is tartják fontosnak helyben már kicsi korban a szőlőművelés megismertetését a gyerekekkel.

-Hirdetés-

Az evangélikus óvoda tudatos óvodaként működik, ezért fontos kiemelten, hogy a gyermekek megismerjék a környezetet, a természet szépségét és megtapasztalják a tradicionális szüreti munkafolyamatot. A gyermekek számára a legörömteljesebb munkafolyamat a gyümölcs betakarítása, a szőlő szüretelése, hiszen közben ízletes, természetes formában vihet be vitaminokat fejlődő szervezetébe is. Játékosan tudják megtanulni, hogyan is dolgoznak még jelenleg is nagyszüleik, szüleik.

A Szüreti Kavalkád részeként ebben az évben ismét Galántai Családi Pincészet  Csábori Kétsorban található szőlőbirtokán próbálhatták ki ezt az ősi betakarítási folyamatokat a nagycsoportos óvodás gyermekek, óvónőik kíséretében. A szüret után természetesen kipróbálhatták a gyerekek a szőlő taposást, mint régi mustnyerési módszert.

A szüreti munkák végeztével a gyerekek és pedagógusaik sem maradhattak ki egy igazi szüreti felvonulásból, amelyet Csáboron tettek meg lovaskocsival.

Niki és Melinda óvónénik és Gyöngyike dajka néni kísérték el a nagycsoportos gyerekeket. 

Köszönet a munkaszervezésért Galántainé Pivarcsi Eszter és Németh-Garami Helga SZMK vezetőknek; a házigazdának Galántai Norbertnek és Kram Jánosnak, aki lovaskocsikáztatta a fiatalokat, emellett Jona-drink Kft-nek az elfogyasztott almaléért.

-Molnár Elvira-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS