A koronavírus járvány kezdetén, március 18-án Kecel város polgármestere, Haszilló Ferenc a médián keresztül tájékoztatta a lakosságot, hogy az önkormányzat, az Egyházi Oktatásért Alapítvány és a Kunság Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület együttműködési megállapodást kötött –a pandémia miatt kialakult rendkívüli helyzetben– a rászorulók megsegítésére.

-Hirdetés-

Az együttműködési megállapodás keretében pénzbeli és természetbeni adományokat gyűjtöttek.

A karitatív munkában a fenti szervezetek képviselői, munkatársai mellett a keceli római katolikus plébánia részéről Pap József diakónus is közreműködött.

Április 18-án elfogadásra került a csoport működési szabályzata, s a beérkező igények alapján megkezdődhetett az adományok szétosztása, melyről a civil szervezetekkel közösen felállított Járványügyi Akciócsoport döntött.

A tavasz folyamán közel félszáz csomag került kiosztásra keceli lakosok között. A járvány második hullámának kezdetén, szeptember 17-én került sor újabb adományok átadására. Az akcióterv megvalósítása keretében – felajánlásokból – közel 100 mázsa tartós élelmiszer, gyümölcs, tisztítószer, fertőtlenítő szer és tisztálkodószer gyűlt össze.

Vállalkozók, gazdálkodók és magánszemélyek álltak a kezdeményezés mellé. A csomagok a beérkezett igényjelzések, a Máltai Szeretetszolgálat keceli csoportja, a plébánia, a védőnők, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az osztályfőnökök javaslatai alapján kerültek kiosztásra. Az akciócsoport tagjai több mint száz helyen kopogtattak: rászoruló családoknál, egyedülállóknál és időseknél.

A csomagok házhoz szállításában közreműködtek: Haszilló Ferenc polgármester, Kecel Város Önkormányzatának képviselői, az együttműködésben résztvevő civil szervezetek vezetői, valamint önkéntesek.

A szervezők köszönik minden adományozónak a nagylelkű, önzetlen segítséget!

-Varga Eszter-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS