A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjában szomszédvári rangadóra került sor az 5. fordulóban.

-Hirdetés-

A szeptember 19-én lejátszott mérkőzés alkalmával a Kiskőrösi LC II. csapata az Akasztó FC II. együttesét fogadta hazai környezetben.

A Kiskőrösi LC II. csapata

Kiskőrösi LC II. – Akasztó FC II. 1-1 (1-0)

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó – Gémesi, Pecznyik (Szlovák), Füleki (Szentgyörgyi), Rácz T. (Sárdi), Polyák, Molnár, Rumán, Mokrickij, Sinkó, Kriskó.
Edző: Rácz János

Az Akasztó FC II. csapata

Akasztó FC II.: Váczi – Gubán, Szrenkó (Pecznyik), Megyes, Podmaniczki, Borsik, Biber J., Supka (Biber T.), Fésűs, Palla, Suhajda.
Edző: Tóth János

A találkozó szép számú érdeklődő előtt került megrendezésre, mely során mindkét együttesben több olyan játékos is szerepelt, akik korábban magasabb osztályban is pályára léptek. A mérkőzést a kiskőrösiek kezdték jobban és Polyák Gergely a 13. percben a védőket lefutva szerzett vezetést a kiskőrösieknek (1-0).

Ezt követően a gólszerzőnek még két hatalmas helyzete volt, de nem sikerült a kapuba találnia, miközben az akasztói oldalon Palla Lajos lövései, valamint Suhajda Gergely kapufája jelentett veszélyt. A szünet után az akasztóiak támadtak többet és veszélyesebben. A vendégek az 53. percben egy kapu előtti kavarodás után Suhajda Gergely révén egyenlítettek (1-1). Ezt követően mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek, de újabb találat már nem született. A 77. percben az akasztói Palla Lajos a kiskőrösiek térfelén szabálytalankodva megkapta a második sárga lapját és így piros lappal a kiállítás sorsára jutott, de a szűk negyedórás emberelőnyt nem tudta gólra váltani a hazai gárda.

Rácz János – Kiskőrösi LC II. csapatának az edzője:
-A mérkőzésre tartalékosan álltunk fel, mert három meghatározó játékosunk hiányzott Somlyai Péter, Gyurián Gábor és Markó Zsolt személyében. Mindez közrejátszott abban, hogy nem azt a játékot hoztuk, amit megszoktunk. Nagyon kemény harc folyt a pályán minden labdáért, melyet mi nem nagyon szoktunk meg, amit újabban minden ellenfelünknél tapasztalunk. Mi játszani szeretnénk a focit, de ezt ilyen körülmények között nehéz kivitelezni. Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján simán nyernünk kellett volna, de az Akasztó személyében egy nagyon jól felkészült ellenféllel szemben játszottunk döntetlent. A mérkőzés színvonalára nem lehetett panasz, mellyel jól kiszolgálta mindkét gárda a találkozóra szép számban kilátogató szurkolókat. A hiányzók figyelembevételével a mérkőzés előtt talán kiegyeztünk volna egy döntetlennel, de a látottak alapján van bennünk hiányérzet és úgy gondoljuk, hogy most mi vesztettünk el két bajnoki pontot.

Tóth János – Akasztó FC II. csapatának az edzője:
-Nagyon kemény és küzdelmes mérkőzést játszottunk, mely végkimenetele az utolsó pillanatokig nyílt volt. Ez a találkozó iramában és színvonalában egy magasabb osztályban is megállta volna a helyét. A két igen jól felkészített csapat igazságos döntetlent játszott egymással. A kiállításunk elkerülhető lett volna, mert Palla Lajos az ellenfél büntetőterületének környékén követte el a második sárga lapos figyelmeztetést érdemlő szabálytalanságát. A találkozó végén emberhátrányban már az eredmény tartására törekedtünk, de ekkor is voltak veszélyes támadásaink. Az első félidőt a hazaiaknak ajándékoztuk, de a második játékrészben a kiállításig nagy mezőnyfölényben voltunk és teljesen megérdemelten egyenlítettünk ki, valamint a találkozón két kapufát is lőttünk. Ki kell emelnem, hogy a kapusunk Váczi Szabolcs több veszélyes lövést is nagy bravúrral hárított. Szervezett, jó csapat a kiskőrösi együttes, akiknek gratulálok és további eredményes szereplést kívánok.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS