A járványhelyzet és a nemrég felújított kiskőrösi sportcsarnok állagmegóvása érdekében az ott edző csapatok vezetőinek és a középiskola testnevelő tanárainak részvételével két megbeszélést is tartottak Filus Tibor, Kiskőrös Város Képviselő-testülete Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottsága elnöke vezetésével.

-Hirdetés-

Döntés született arról, hogy az önkormányzat, a KEVI középiskolája, a női és a férfi kézilabdacsapat által vásárolva 5 szenzoros kézfertőtlenítő készülék kerül kihelyezésre a sportcsarnokban. Az udvar felőli bejáratnál elhelyezett készülék használata mindenki számára kötelező, aki belép a sportcsarnokba, ami mellett a 4 öltözőben is felszerelésre kerültek a kézfertőtlenítő berendezések a sportolók részére. A sportcsarnok küzdőterére kizárólag a középső ajtón, a játékoskijárón lehet belépni, ahol száraz-nedves lábtörlő lesz elhelyezve, így csak annak használatával tud bármely személy bejutni ide.

A sportcsarnok küzdőterére kizárólag a középső ajtón lehet majd bemenni egy száraz-nedves lábtörlőn keresztül.

Fontos megemlíteni, hogy a kézilabda bajnoki mérkőzésekre a szurkolók számára is kötelező a kézfertőtlenítő használata, a maszk viselése és lázmérésre is számíthatnak. Az összejövetelek alkalmával elhangzott, hogy a kézilabdások nagyon figyeljenek oda a wax használatra, melynek letakarítása a különböző felületekről havonta több tízezer forintba kerül. Emellett az edzőknek a termet és az öltözőket minden esetben tisztán kell átadniuk – nem lehetnek eldobott zsebkendők, papírok, fakonok, rágógumik, stb.

A játéktéren a sportolók úgy használhatnak eszközt – kaput, zsámolyt, padokat, stb. -, hogy azokkal a lakkozott felületet nem sértik meg. Döntés született arról, hogy a nem sport jellegű egyéb rendezvények kizárólag a linóleum szőnyeg lefektetésével tarthatók meg. Az edzések alkalmával az edző köteles várni időben minden sportolót és addig kell maradnia a sportcsarnokban, ameddig az utolsó játékos is távozik.

Lesz házirendje is a sportcsarnoknak.

A sportcsarnok általános használatáról és rendjével kapcsolatban rövidesen elkészül egy írásos anyag, melyet minden olyan személynek, csapatvezetőnek, klubnak alá kell írnia, aki ott foglalkozásokat tart. Az önkormányzat és a KEVI középiskolája azt szeretné, ha a járványhelyzetben az előírásoknak mindenben meg tudna felelni a sportcsarnok és az ott sportolók az értékekre úgy vigyáznának, hogy még hosszú évekig fennmaradjon az új állapota.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS