Jővő évben lesz 50 éve annak, hogy Kecel Újfaluban ünnepélyesen átadtak egy szép új óvodát. Akkor a kor követelményeinek mindenben megfelelő épületben 50 kisgyerek kapott helyet. Az idők során minden karbantartás mellett elhasználódott az épület. 2020-ban nyílt lehetőség az óvodák korszerűsítése a TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00016 azonosító számú pályázat segítségével és önkormányzati önerőből. Így teljes felújításra került az 1969-ben átadott, 1971 óta Szabó Pál kétszeres Kossuth-díjas író, volt országgyűlési képviselő nevét viselő napköziotthonos óvoda.

Szeptemberben, az új nevelési év kezdetén már a megszépült, megújított óvodát vehették birtokukba a gyerekek és nevelőik.

-Hirdetés-

Pályázati forrásból az épület teljes külső szigetelést és új nyílászárókat kapott.  Lecserélték az egész fűtésrendszert.

Önkormányzati önerőből kerültek beszerzésre új bútorok, szekrények, függönyök, tárolók. Korszerű irodai, konyhai felszerelések, mosógép, szárítógép teszik komfortossá a mindennapok munkáját. Új helyre került az iroda és a személyzeti helyiség is.
Új kapu, új kerítés köszönti az utcáról belépőt. Az óvoda helyiségeiben friss a festés, a vizes blokkban új a csempeburkolat, a folyosókon a padlóburkolat és a linóleum. Kicserélték az elhasználódott ereszcsatornát is. A munkálatokat a Városgazdálkodási Csoport munkatársai végezték.

Képviselő-testületi határozat eredményeként mostantól egyesítve lett az egy helyrajzi számon szereplő két óvoda – az Újfalusi Óvoda és a szomszédos Szabó Pál Óvoda -. Ennek oka, hogy több ellenőrzés eredményében rögzítették az összevonás szükségességét, a képviselő-testület pedig ennek a javaslatnak tett eleget döntésével

– nyilatkozta hírportálunknak Galántai Katalin, az intézmény igazgatója.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS