A Kiskőrösi LC együttesében kezdett el focizni Pavlovics Misell, akinek a labdarúgó pályafutása szépen ível felfelé. A most 16 éves lányt a tavalyi szezonban egy NB II-es csapat igazolta le, ahol a korosztályában már meghatározó játékosnak számít.

Hány éves korodban és miért kezdtél el focizni?

-Hirdetés-

– Már kiskoromtól kézilabdáztam, de mindig is tetszett a labdarúgás, édesanyám és édesapám is focizott és a bátyám is űzte ezt a sportot, én 13 évesen kezdtem el focizni párhuzamosan a kézilabdázással.

Hol volt az első klubod igazolt versenyzőként és milyen csapatokban játszottál?

– A Kiskőrösi LC-nél kezdtem el focizni 2018-ban. A klubnál az U15-ös gárdában szerepeltem rendszeresen és néha lehetőséget kaptam a felnőtt csapatban is.

Kik voltak az edzőid és kitől tanultál a legtöbbet?

– Az elején Makó Zsolt volt az edzőnk, de Sinkó Dorián vett át minket, akivel végigvittük a szezont. Sokat jelentett az elején a kézilabdában szerzett állóképességem, bár a labdarúgás teljesen más mozgáskultúrát igényelt és ehhez hozzá kellett szoknom. Minden edzés és játékperc a mai napig tanulás számomra.

Voltál-e térségi, megyei vagy országos válogatott és vannak-e ilyen céljaid?

– Még nem, de nagy álmom, hogy felnőtt koromra vagy esetleg hamarabb legyek olyan tehetséges játékos, hogy nagyobb csapatok is felfigyeljenek rám. A válogatott pedig minden sportoló számára egy álom, így a távlati céljaim között nekem is szerepel, hogy a címeres mezt magamra húzhassam.

Mikor figyeltek fel rád és kaptál ajánlatot, hogy magasabb szinten focizhass?

– 2019 nyarán voltam próbajátékon a Kispest Honvédnál, de a továbbtanulás miatt nem vállaltam fel a lehetőséget. Ezt követően 2019 augusztusában keresett meg Pintér Róbert edző az Airnergy FC-től, aki az edzőtábor után felajánlotta a lehetőséget, hogy segítenek az iskolai átjelentkezésben-kollégiumi elhelyezésben, ha vállalom náluk a játékot. Az ajánlatot elfogadtam és jelenleg az Airnergy FC játékosa vagyok.

Mely csapatban szerepelsz most és milyen eredményeket értél el?

– Kettő U-16-os csapatban is játszom – Leány U-16 NP Nyugati csoport, Leány U-16 HNP Dél-Nyugati csoport -, ahol csapatkapitány vagyok és az NB II-es felnőtt csapatban (Női NB II Nyugati csoport) is bemutatkoztam már a Magyar Kupában, valamint pályára léptem bajnoki mérkőzéseken is. Az U 16-os bajnokságban eddig minden meccsünket megnyertük, felnőtteknél nem vagyunk veretlenek, de ott is szépen teljesítünk.

Mire vagy a legbüszkébb az eddig elért eredményeket tekintve?

– Arra, hogy egy éves Budapesti szereplésem után már 15 évesen pályára léphettem a felnőtt csapatban a Magyar Kupa sorozatban és a bajnokságban is, továbbá, hogy az U-16-os gárdánál megválasztottak csapatkapitánynak.

Milyen céljaid, terveid vannak?

– A sport terén minél többet szeretnék fejlődni, elérni azt, hogy megfeleljen saját magamnak a játékom és, hogy minél magasabb szintre jussak. Tanulás terén még az elején tartok az útnak, mivel jelenleg a Weiss Manfréd középiskola 10. osztályos tanulója vagyok „Honvédelmi szakon”. A későbbiekben szeretnék főiskolán majd tovább tanulni, de azt még nem teljesen tudom, hogy milyen területen.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS