Mihály-napkor keleti szél igen komoly telet ígér”- tartja a mondás. A Szűcsi ovisok azonban szép, napsütéses időben ünnepelték az idei Mihály-napot.

Szőlőpréselésben a kicsik és nagyok is kivették a részüket
-Hirdetés-

A hagyományoknak megfelelően szeptember utolsó hetében szokták megtartani családias körben a Mihály-napi mulatságot a kiskőrösi Szűcsi Óvodában. Idén sajnos módosulnia kellett az előzetes terveknek, ugyanis a vírushelyzet miatti előírások szerint zárt körben, csakis a gyerekekkel lehetett megtartani a programot. Az óvónők azonban nem csüggedtek, ugyanolyan lelkesedéssel készültek 2020. szeptember 24-e délelőtt. A nagycsoportosok Répásiné Lovász Márta és Torgyikné Balogh Noémi óvónők, illetve Horváth Kati néptáncoktató segítségével szüreti hangulatú kis műsorral lepték meg a kisebbeket. A gyerekek nagy örömére volt zsákbamacska is, amelyet a kofának beöltöző pedagógiai asszisztensnél, Durst Klaudiánál lehetett 1 garasért kiváltani. Márti óvó néni nagycsoportosai a tánc mellett saját kézzel készített mézeskaláccsal is meglepték az óvoda apraja-nagyját.

Kecskemétiné Viczián Ilona a Szűcsi Óvoda vezetője és Durst Klaudia az óvoda pedagógiai asszisztense

Évek óta a Szűcsi Óvoda első közös programja a Mihály-napi vásár, amit az óvoda udvarán rendeztünk meg. Mindig a nagycsoportosok a főszervezők. A középsősök és kiscsoportosok a díszítés, a népművészeti tárgyak beszerzésében szorgoskodtak. Az óvódapedagógusok segítségével népi játékokat játszhattak, valamint a vásári forgatagból nem maradhatott ki a zsákbamacska sem. A terített asztalokon aprósütemények, ropogtatnivaló közül lehetett válogatni, amelyre jól esett a finom édes must kóstolgatása. A zsákbamacskához szükséges apró játékokat, a gyümölcsöket a szülők hozták. Örömmel tapasztaltuk, hogy óvodásaink ennek a néphagyománynak a megismerésén kívül, a vidám, önfeledt játékon túl érzékelték a néphagyományőrzés szépségeit, az ünnepi hangulat varázsát ”- mesélte nekünk Kecskemétiné Viczián Ilona, a Szűcsi Óvoda vezetője.

A kukorica morzsolást is kipróbálták az ovisok

-DéKá-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS