A megyei harmadosztályú bajnokság 6. fordulójában az Akasztó FC második számú együttese a szomszéd Csengődöt fogadta.

A találkozó esélyesének egyértelműen a hazaiak tűntek, ugyanis a forduló előtt az első helyen álltak, míg a nyáron újjáalakult Csengőd a sereghajtó pozíciójában állt. A találkozón végül kijött a két csapat közti különbség és az Akasztó magabiztosan 7-0 arányban nyerte meg az összecsapást.

-Hirdetés-

A mérkőzés első fél órájában már látszott a hazai fölény: több nagy helyzetet is kihagytak az Akasztóiak. A vendég csengődiek pedig hősiesen védekeztek.  A kapuban Bódi Gábor több bravúrt is bemutatott. A gólcsend a 32. percben tört meg, mikor is szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a baloldalon. Podmaniczki Dénes mesterien csavarta be a labdát a jobb felsőbe, ami szépségdíjas találat volt (1-0). A továbbiakban is támadásban maradt továbbra a hazai együttes. A 42. percben Lázár Zsolt szerzett szintén szépségdíjas gólt, amikor is mesterien lőtte a labdát a jobb alsóba (2-0). A szünetre így kétgólos hazai előnnyel vonultak a felek.

Szabó Benjamint fogják közre

A második játékrész is ott folytatódott ahol az első: a hazaiak tovább támadtak, a csengődiek pedig továbbra is a védekezésre összpontosítottak. Negyedóra elteltével jött a harmadik hazai gól. Podmaniczki Dénes passzolt Vincze Sándorhoz, aki remekül továbbított a középen üresen maradt Suhajda Gergelyhez, aki egy cselt bemutatva háromra növelte a hazai előnyt (3-0). Öt perc múlva Supka Alexander jobb oldali beadása után Suhajda Gergely fejelt a vendégek hálójába. Bódi Gábor csak beleérni tudott a jobb alsóba tortó fejesbe (4-0).

Vass Zoltánt üldözik az Akasztói védők

Újabb öt perc elteltével jött az ötödik Akasztói találat. Suhajda Gergely adott be balról melyre a legjobban középen Gubán Dániel érkezett, aki a kijövő Bódi mellett lőtt a hálóba (5-0). A 80. percben Pecznyik Szilárd ívelte a labdát a csereként beálló Szabó Szilveszterhez, aki remekül fejelt a vendég kapuba (6-0). A 90. percben újra Suhajda Gergely szerzett gólt, jó húsz méterről küldte rá a labdát a kapura, ami a felső léc alatt a Bódi kapujában kötött ki (7-0).

Suhajda Gergely három gólt szerzett a találkozón és egy gólpasszt is adott

Tóth János vezetőedző Akasztó FC:

Először is szeretnék gratulálni a Csengőd csapatának. Nagyon szimpatikus csapat. Le a kalappal előttük, amit ők most véghezvisznek, mert nagyon nehéz így összerakni egy csapatot egyik hétről a másikra. Ami a mai találkozót illeti hoztuk a kötelezőt, szép játékkal, és szép gólokkal is. Abszolút nem forgott veszélyben a kapunk. Így jár a gratuláció az én csapatomnak is a mai győzelemért. További sok sikert kívánok a Csengőd csapatának.

Szabó Béla társedző Csengőd SE:

Köszönjük szépen az Akasztói klubnak, hogy játszhattunk itt ebben a gyönyörű létesítményben. Továbbá köszönöm az együttműködést a vezetőknek. Mi három hónapja álltunk fel, most ott tartunk ahol. Úgy gondolom megérdemelten nyert az Akasztó. Sajnos látszik, hogy még nagyon gyengék vagyunk, olyan szinten, hogy erőben még nem vagyunk, abban a pozícióban ahol kellene. További sok sikert kívánok az Akasztónak.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS