Soltvadkerten jellemzően homokos útvonal és speciál szakaszok várták az ide érkező versenyzőket. A péntek esti rajtra megérkező eső ezen könnyített, nem volt poros az útvonal, viszont – a versenyzők elmondása alapján – a speciál szakaszok teljesítése közben rontotta a látási viszonyokat nehezítve azok teljesítését. A kialakuló sár sem könnyítette meg a helyzetüket, de izgalmasabbá tette a kétnapos versengést.

A szeptember 25-26-án megtartott XV. Bács-Trophy Bajnokságot záró negyedik futamról Demeter János szervező számolt be a VIRA.HU-nak.

Az idei Bács-Trophy sorozat menetét is átírta a vírushelyzet, mint ahogyan más versenysorozatokét is. Van, amit idén meg sem tartottak és volt olyan is, ahol rövidítettek rajta, mint ahogyan mi is rákényszerültünk. A 15. jubileumi évadunkban az elsőkhöz képest, ahol hat verseny volt egy évben, most csak négy futamot tudtunk megszervezni. A kezdetektől fogva mára már csak két szervező város marad, Kecel és mi itt Soltvadkerten.
A negyedik évadzáró futamunkra az ország minden területéről érkező, rekordszámú, több mint 80 nevezés érkezett.
Demeter János Kozma Viktóriának adta át a BS Plastic Kupa különdíjas serlegét odaadó munkája elismeréseként
Törekedtünk az előírások betartására, így kézfertőtlenítő pont volt elhelyezve a nevezési iroda előtt, és nevezni is csak egy ablakon keresztül lehetett. A Vadkerti-tó kempingje pedig elég nagy területet biztosított a megfelelő távolság betartásához.
A versenyt a kemping melletti rajtdobogóról indítottuk pénteken este, ahonnan a mezőny egy része Bócsának vette az irányt ahol – a Bócsa Község Önkormányzatának köszönhetően – a homokbányában két speciált teljesítettek a versenyzők. Onnan az új helyszínünkre a Motorsport pályára érkeztek.
A szombat reggel 9 órai rajtot követően a soltvadkerti roncsderbi pályán kezdtek, majd egy fordulóval érintve egy homokbányát a Motorsport pályára érkeztek vissza, ahol mindenkinek volt speciális szakasz kialakítva. Igazi fesztivál feelinggel vártuk őket. A verseny végén a BS Plastic Kupa díjátadója sem volt mindennapi, a Fekete Villa Panzió teraszát rendeztük be hozzá, kiállítva elé a már az idei bajnokságot kategóriájában megnyerő két terepjárónkat. Ebben az impozáns környezetben adtuk át a kiérdemelt kupákat és sorsoltuk ki azon nevezők közül, akik megvárták a díjkiosztást az Unix Autó Kft. által felajánlott ajándékcsomagokat.
Birkás László és Pám Brigitta versenyző páros 230 kilométerről, Somogyszobról érkeztek

A versenyeredményeiről és a terepjárójáról Vörös Gábort kérdeztük.

Két és fél év kihagyás után szerencsére újra versenyezhettünk a 2020-as évben, egy teljesen új autóval. A versenygépet magunk építettük, amely munkához a párom Kornélia is besegített. Kézügyességének köszönhetően az ülések kárpitjai újultak meg. Az új autót FÜRGE névre kereszteltük.

A kezdő kalocsai futamon elsők lettünk, majd a keceli és pirtói megmérettetésen lecsúsztunk a dobogóról kis műszaki és beállítási problémák miatt. A záró versenyre, Soltvadkertre új kerekekkel és szervóhajtással érkeztünk, így a navigátorommal, Tóth Krisztiánnal sikerült újra a dobogó legfelső fokára állnunk egy nagyon színvonalas és nehéz verseny után. Jelenleg még nem számoltunk utána, de az év végi összesítésben jó helyezésre számítunk!
A szervezők lelkes csapata

A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatásért és segítségért Soltvadkert Város Önkormányzatának, a Vadkert Komszolg Kft.-nek, az ízletes ebédért az Ali Baba Gyros-nak, a Kajári és Fia Kft.-nek és a Soltvadkert Motorsport Racing Club tagjainak és segítőiknek.

-Hirdetés-

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS