2020. szeptember 26-27-én került előadásra a Csonka Színkör által feldolgozott Cooney-Chapman Ne most, drágám című vígjátéka, amely NA DE MEGINT??!! címet kapta. A darab 2 felvonásban készült.

-Hirdetés-

Hosszú kihagyás után újult erővel összeállt a műsor, picit megfűszerezve néhány meglepetéssel, új díszlettel. A premier mindkét nap telt házas közönség előtt zajlott. Andó István a Csonka Színkör vezetője nyitotta meg az estet, melyben elmondta, hogy már nagyon várták, hogy újra színpadon lehessenek. 

Mr. Steve Fishman (Andó István), a szőrmeszalon tulajdonosa, aki 20 éve él boldog házasságban. De azért néha-néha felbukkan az életében egy-egy kedves hölgyismerős, egy-egy bunda, néhány ezer font,  és ezzel kapcsolatban meglehetősen nagy kalamajka!
Mrs. Judy Fishman (Orosziné Andrea), a szőrmeszalon tulajdonosának felesége, aki imád utazni, szereti a romantikát, és 20 év házasság után is igyekszik meglepni a férjét! Mégha ez nem is mindig jól sül el.
Mrs. Bonnie Book (Sörösné Barna Csilla), tánc művésznő, akinek szinte mindene megvan, pénzes férj, fényűző villa, rajongók. Mondjuk, van, amit azért nagyon szeretne. Egy bunda, meg esetleg egy sportkocsi.
Mr. Clyde Book (Gelencsér Tamás), a minden hájjal megkent, maffia módszerektől sem visszariadó pénzember, akinek mindene megvan. Csinos feleség, pénz, jól menő üzletek. Azért van, amit ő is keres. Egy kaland, egy bunda, meg esetleg a bundába beleillő nőt.
Mr. George Crane (Sallay György) , a szőrmeszalon  félénk, nőkkel kapcsolatosan kicsit szerencsétlen mesterszabásza, aki mindig jó helyen van amikor a főnöke segítségre szorul.
Ms. Giddy (Benkovszkiné Kovács Judit) , a Fishman&Crane szőrmeszalon precíz és mindent (is) megoldó titkárnője, aki viszonzatlanul szerelmes a kollégájába
Mrs. Spicy (Pintér Kata) , a megbízható és odaadó titkárnő, aki szereti a papagájokat, a pezsgőt és nem utolsó sorban a bundákat.
Mr. Bernie Spicy – aki lehet, hogy Mr Ballantines (Borsos Barna) , de lehet, hogy Fred Astaire de az is lehet, hogy Bruce Lee egy személyben. Egy, ami biztos, már nem szomjas.

Az előadás előtt Andó Istvánnal, a Csonka Színkör vezetőjével beszélgettem.

Ki szokta kiválasztani a következő darabot?

– Én szoktam kiválasztani a darabot. Megnézzük a csapaton belül a nemek elosztását, ehhez képest kell választani, hogy hány szereplős a darab. Ezután közösen megbeszéljük. Még nem volt olyan, amire azt mondták volna, hogy ez nem jó. A csapat rám bízza a darabválasztást. Ez így működik már 8-10 éve.

A szövegkönyvet együtt szoktátok átírni?

– Az is én vagyok, ebben is megbíznak bennem. Találunk egy szövegkönyvet, ami passzol férfi, nő tekintetébe, és a létszám is passzol, de lehet, hogy kevesebb szöveg van az eredeti darabban, akkor igyekszem hozzáírni, ha túl sok a szöveg, akkor elveszek belőle. Ezt is tehát rám bízzák, én foglalkozom vele teljes mértékben, de elfogadom a változtatást, ha valakinek van jobb ötlete.

Jövőre nézve mik a tervek? Szeretnétek a darabbal turnézni?

– 17 alkalommal mutattuk be az előző darabot, Kettő is néha sok(k), fantasztikus szám, még soha nem volt ekkora előadás számunk. Ezzel a darabbal is ugyanez a terv, jövő évet ezzel szeretnénk végigturnézni. Szerencsére van 10 állandó hely, ahova megyünk, de emellett is keresnek, hívnak bennünket.

Fergeteges előadást láthattak, akik ellátogattak, a vastaps nem maradt el. Az előadás előtt és a szünetben lehetőség volt vásárolni a helyi kézművesek által kiállított termékekből.

T.M.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS