Az imrehegyi óvodások, kisiskolások meghívást kaptak szeptember utolsó napjára a helyi könyvtár vezetőjétől, Molnár Ferenctől, hogy „Elek apó”, Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján legyenek vendégei egy-egy szép mesére a könyvtárban.

-Hirdetés-

Ez a nap 2005 óta a magyar népmese napja, amikor könyvtárosok, pedagógusok mesenapot tartanak, általában a könyvtárban, ahol megtudhatják a gyerekek, hogy ez olyan hely, ahol sok-sok mese, érdekes történet van összegyűjtve a könyvekben, és mindenki válogathat belőle, saját és mások örömére.

10 órakor vetítéssel kezdődött a program az óvodásoknak. A fecske és a szalmaszál című magyar népmesét láthatták.
Ezt követően Szőke Menyhértné, nyugdíjas könyvtárvezető olvasott fel a gyerekeknek A szegény ember királysága című mesekönyvből. Az óvoda nevelői közül Vecsernyés Istvánné Marcsi dajkanéni A teve meg az egér történetét, Radics Kármen óvó néni pedig Az aranytojó madár című mesét mondta el.

11 órától már az iskolásokat várták vetítéssel a könyvtárban, Az égig érő fa és A mindent járó malmocska meséjét tekinthették meg. A két történethez kapcsolódóan beszélgetés és izgalmas kvízjáték zárta a délelőttöt.

-Varga Eszter-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS