A koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt egyre több teher nehezedik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, mint a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza dolgozóira.
 
A kiemelt védekezési központként funkcionáló kórházban jelenleg 47 koronavírussal fertőzött súlyos beteget ápolnak, akik közül 16 beteg van lélegeztetőgépen.
 
A kórház vezetése úgy döntött, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel október elsejétől átszervezik illetékességi területükön az egészségügyi ellátásban dolgozók munkáját. Teszik ezt azért, hogy mindent meg tudjanak tenni annak érdekében, hogy a betegek élet- és mielőbbi gyógyulásának esélyét javítsák.
 
Ennek a folyamatnak a része, hogy a kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézet szakrendeléseinek rendelési idejét is átszervezték, a dolgozók nagy részét a kiskunhalasi kórházba irányították.
 
Domonyi László polgármester és dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója megegyeztek, hogy a kiskőrösi szakrendelőt nem zárják be, mint tavasszal, a szakrendelések „csökkentett üzemmódban” fogadják a betegeket. Így nem maradunk ellátás nélkül.
 
A fizikoterápia, a röntgen, valamint a gyógytorna rendelési idejét is pár napon belül közzéteszik.
Az egészségügyben dolgozók és a városvezetés köszönik megértésüket!
 
-Kiskőrös Város facebook oldala-
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS