A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület szervezésében, Filus Tibor elnök vezetésével, a korábbi évek hagyományaihoz hűen október 3-án Szüreti Kétkeréktúra került megrendezésre. Idén a Vadkerti-tóra mentek el a programon résztvevők kerékpárral a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával.

-Hirdetés-

A KEV Petőfi Sándor Általános Iskolája udvarában gyülekeztek a résztvevők, ahol az indulás előtt Pásztor Gyula mondta el a szülőknek és a gyermekeknek a csoportos kerékpározás szabályait. A Vadkerti-tó megtekintése után a Kalandparkhoz kerékpározott a csapat (köszönet a Kalandpark üzemeltetőjének Medgyes Attilának, hogy biztosította a helyet), ahol a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE egyesület alelnöke Ungvári Ferenc tartott előadást a tó kialakulásáról és élővilágáról. Az elhangzottakból sokan teljesen új információkhoz jutottak a vízről és megtudhatták, hogy akár 20-30 éves halak is úszhatnak itt.

Ungvári Ferenc (a képen balra) tartott előadást a Vadkerti-tó tó történetéről, élővilágáról

A rendhagyó környezetismeret óra, valamint a frissítő italok és a Király és Társa Pék Kft. által felajánlott sütemények elfogyasztása után a a gyermekek egy nagyot gokartoztak és sok mozgás mellett kipróbálták a Kalandpark különböző eszközeit. A több, mint 30 km-es kerékpártúra defekt-és balesetmentesen zárult, amelyről a résztvevők kellemesen elfáradva és sok élménnyel gazdagodva érkeztek haza.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS