Évről évre épül szépül a Kajla Off-Road Tanya, mindig egy kicsit hozzájárulva annak szépségéhez. Nem is volt kérdés hogy itt rendezzék meg a szezonzáró autós találkozójukat a Volkswagenes és egyéb autós csoportok, beleértve a Márkafüggetlen Cabrios Klubot is.

Ferig József – Kajla- tervezett egy szezonzáró márkafüggetlen autós találkozót Izsákon a Kajla Off-Road Tanyára október 3-án, ehhez csatlakozott a Soltszentimrei VW Barátikör Sári Rajmund vezetésével.

Sári Rajmund és Fertig József szervezők
„Az időjárást tekintve kicsit szeles, de jó időt fogtunk ki.  A szél miatt a gyerekeknek légvárral nem tudtunk kedveskedni, de más egyéb pl. trambulin a rendelkezésükre állt. Az elvárásainknak megfelelően jöttek a résztvevők, akik több mint 100 autóval érkeztek hozzánk”– kezdte beszámolóját Fertig József, amihez Sári Rajmund az alábbiakat fűzte hozzá: „A mi részünkről, akiket vártunk baráti társaságokat eljöttek. A fő szempont az volt, hogy a helyszínt megnézzék, hogy mit szólnának az itteni folytatáshoz.”

-Hirdetés-

A találkozóra külföldről is érkeztek vendégek, de Magyarországon belül, még 220 kilométerről is jött résztvevő. A szervezők a programokat és a díjazásokat tekintve széles palettát állítottak össze, ahol több szempontból is értékelték az autókat.
Ezen a mini találkozón nem készültek külön autó kiállítással, de helyet biztosítottak különböző autós kluboknak, így többek között ott volt a 76 Garage, az Mk3 Amigos, a Márkafüggetlen Cabrio Klub és a hátsó szektorban az autóhifi tuningosok is.

A Kajla Gumi támogatásában felni kitartó versenyt is rendeztek

A már megszokott díjazások mellett díjat kapott a Volkswagen Top 5 – ahol nincs első, második, harmadik hely, itt egyformán az 5 legjobb autó számít -, a Cabrio Top 3 és ezeken kívül a Top 5 legszebb autó. Díjazva lett a találkozón résztvevő legöregebb autó és a legmesszebbről érkező vendég is.

A találkozó egyik legkedveltebb programja az élmény Off-Road autózás volt, amit a résztvevők között sorsoltak ki a nap folyamán. Be lehetett ülni egy-egy körre a BS Plastic Racing Team tereprallyis Can-Am Maverickjébe, vagy egy Off-Roados kört lehetett tenni egy közeli homokbányába Zsikla Károly extrém – egyedi építésű -, vagy Vörös Gábor Fürge nevű terepjárójával.

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS