Szomszédvári rangadóre került sor október 4-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Ezen a napon a bajnokság 7. fordulójában a Kecel FC gárdája a Kiskőrösi LC csapatát fogadta hazai környezetben.

Kecel FC-Kiskőrösi LC 1-2 (1-0). A képen a Kecel FC csapata
-Hirdetés-

Kecel FC: Gerner – Patai G., Willy, Torma, Patai B., László, Bajnok (Horváth Á.), Sibalin (Herczeg P.), Brindza, Sendula, Csáki.
Edző: Kis Péter

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Ámann – Hajnal, Filus (Tóth Á.), Pintyi, Dunai, Simon, Salami, Nagy A. (Rácz/Mokrickij), Mihály, Vajda, Amin.
Edző: Miskovicz Bálint

Salami Eugene (kék mezben) két gólt lőtt

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mely során nem alakultak ki igazán nagy helyzetek a kapuk előtt. A 24. percben egy védelmi hibát kihasználva futotta le a védőket Patai Balázs és a hálóba lőtte a keceliek vezető találatát (1-0). A hazaik ezt követően visszahúzodtak a saját térfelükre és kontratámadásokkal próbáltak veszélyt kelteni. A szünet után nagy fölénybe került a kiskőrösi csapat. A 49. percben egy szép akció végén kiskőrösi Salami Eugene vezethette a kapusra a labdát és szép mozdulattal lőtt a bal felső sarokba (1-1). Nem sokkal később ismét előnyhöz juthatott volna a keceli gárda, de ziccerben Bajnok Noel nem tudta becsapni Ámann Márkot, mivel a vendégek kapusa hatalmas védéssel tudott hárítani. A 61. percben egy kapu elől belőtt labdát fejelt közelről a hálóba Salami Eugene, amivel megfordították a mérkőzés állását a vendégek (1-2). A találkozó hajrájában a kiskőrösiek tovább növelhették volna előnyüket és a keceliek is közel álltak az egyenlítéshez. Az utolsó percekben a nagy hazai fölény volt és Edouard Willy óriási lövésénél a felső kapufa mentette meg a kiskőrösieket a góltól.

Kis Péter – Kecel FC edzője:

-A mai mérkőzésen próbáltunk sokat tenni a sikerért, de valamiért nem tudunk hazai környezetben eredményesen játszani. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de úgy érzem, hogy a kiskőrösiek második góljánál Salami Eugene két kézzel támaszkodott a védőn és így tudta tisztán a kapuba fejelni a labdát. Ezt követően próbáltunk menni az eredmény után, de nem volt igazi átütőerő a támadásainkban. Fordulópont volt, hogy 1-1-nél Bajnok Noel nem tudta gólra váltani azt a helyzetét, amikor a kapusra vezethette a labdát. Az utolsó másodpercekben sajnos a szerencse is elpártolt tőlünk, amikor Edouard Willy a kapufát találta el. Nagy hiányérzetem van a mérkőzéssel kapcsolatban, mert ez az eredmény akár lehetett volna fordított is. Több sérültünk van a keretben, teljesen elfogytunk, így a következő Kalocsa elleni mérkőzésen az összeállításunk nagyban függ attól, hogy kire számíthatok majd.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

-Nem játszottunk most olyan jól, mint az elmúlt hetekben, de ebben közrejátszott a pálya talajai is. Bíztam a csapatban akkor is, amikor az első félidőben vezettek és reméltem, hogy tudunk majd fordítani. Férfias munka volt ez a győzelem a fiúk részéről, de ki kell emelnem Salami Eugene teljesítményét, aki a két gólján kívül a mezőnymunkából is kivette a részét. Szerencsére mindig van olyan játékos, aki az adott napon az egyéni jó teljesítményével döntően tudja befolyásolni az eredmény alakulását. Úgy érzem, hogy a mai napon többet tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk. Ki szeretném emelni, hogy a mostani bajnokságban a három szomszédvári rangadóból – a Soltvadkert, az Akasztó és a Kecel ellen – mindet megnyertük. Kiválóan rajtoltunk a bajnokságban, hiszen zsinórban 6 győzelmet arattunk. Azon dolgozunk, hogy minél tovább tartson a veretlenségi sorozatunk.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS