A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata egy idegenben szerzett győzelemmel kezdte az őszi szezont.

A fiúk több hónapnyi szünet után léptek pályára hazai környezetben október 4-én az izsáki KIKI SKFT II. csapata ellen.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelemben szenvedtek 22-21 (13-11) arányú vereséget a KIKI-től: Csernák – Kincses 1, Opauszki 1, Szabó M. 3, Farsang 2, Ürmösi 3, Marosi 4. Csere: Angebrandt (k), Bogáromi, Herceg 1, László 1, Patai, Szentgyörgyi, Thiesz 5. Edző: Nagy Máté.

A Soltvadkerti TE csapata

Az első félidő elején 5-5-ig felváltva estek a gólok és az látszott, hogy mindkét csapat nagyon megszervezte a védekezését. Úgy negyedórányi játék után hatékonyabb lett a hazaiak támadójátéka és ennek köszönhetően már 4 góllal is vezettek (10-6). Az első játékrész végére két hibát kihasználva zárkóztak fel két gólra a vendégek (13-11). A második játékrész elején az „öltözőben maradtak” a soltvadkertiek, mert néhány perc leforgása alatt 1-6-os szériával a KIKI vette át a vezetést 14-17-re. Ennek a hullámvölgynek a terhét cipelte a mérkőzés végiég a hazai együttes. A soltvadkerti csapat helyzetén rontott, hogy a találkozó hajrájában már nem számíthattak Szabó Máté játékára, aki a harmadik kétperces kiállítása után már nem térhetett vissza a pályára.

Az utolsó másodpercek hatalmas izgalmakat hoztak.

Mindössze 10 másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor 21-22-es állásnál Csernák Gábor jó labdával indította Kincses Ákost, aki mindenkit lefutva értékesítette a ziccert. Azonban a játékvezetők a gólt nem adták meg, mert a találat előtt már időt kért a soltvadkertiek edzője Nagy Máté. Az utolsó másodpercekben még vezethetett egy támadást a hazai együttes, de már csak egy időntúli szabaddobást tudtak kiharcolni, amiből nem született gól. Két azonos képességű csapat találkozóján ritkán látható, peches körülmények között szenvedett vereséget a soltvadkerti csapat.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS