„Home Cooking!” – idén egy kicsit másképp. Rendhagyó módon, de töretlen sikerrel megrendezésre kerül a XI. Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál 2020.10.10 –én, szombaton.

A főszervezők, Torgyikné Danis Éva és Dedák Pál, illetve a kiskőrösi résztvevők sem szerették volna, ha ez a közösségteremtő program, ami már ennyi év alatt hagyománnyá nőtte ki magát, teljes egészében elmaradt volna a pandémiás helyzet következtében. Így idén a „Főzzünk otthon, mégis együtt!” jelmondat szellemében rendezik meg a kakaspörkölt főzést.  

-Hirdetés-

Az eddig megszokott Szabadidő Park helyszín helyett az otthonok, munkahelyek, éttermek, klubhelyiségek udvarai vagy éppen a bejárói veszik át a szerepet. Így biztosak lehetünk benne, hogy amerre járunk a városban aznap, mindenhol ínycsiklandó illatokat érezhetünk majd a levegőben.

Idén 40 csapat jelentkezett a közös örömfőzésre.

Szombaton reggel 9 órakor Domonyi László, Kiskőrös Város polgármesterének és a szervezők ünnepi megnyitója után, a közös tűzgyújtást követően, egy-egy helyszínen több bográcsban is rotyognak majd a finom ételek. 15 csapat jelezte szándékát az élő bejelentkezésre, amit a Kunság Média óránként, és az internet segítségével online, napközben többször tesznek majd meg, így bárki nyomon követheti a történéseket, részese lehet az eseménynek.

A Pozsonyi utca eleje 10-én, reggel 06:00-tól este 20:00-ig lesz lezárva.

A Kun utcát reggel 07:00-tól este 24:00-ig zárják le aznap a Fesztivál miatt, ugyanis itt a közösség összefogásából több csapat fog egyszerre főzni, ezzel mintegy utcabáli hangulatot teremtve. A szervezők ezúton is köszönik a lakosság megértését!

Köszönjük a szervezőknek, hogy a járványügyi szabályokat betartva, találtak megoldást ennek az eseménynek a megrendezésére, és a résztvevő családoknak, baráti és munkahelyi társaságoknak is, hogy összefognak és életben tartják a hagyományt.  

Jó főzést és remek hangulatot kívánunk mindenkinek!

Reméljük, hogy jövőre a megszokott közös fesztiválozás keretein belül kerülhet megrendezésre a kakaspörkölt főzés is.

-Weigand-Kiss Betti-

MEGOSZTÁS