Október 11-én vasárnap az eddig még 100%-os Kiskőrös a sereghajtó Kiskunhalast fogadta a megyei első osztályú bajnokság 8. fordulójában.

-Hirdetés-

A Kiskőrös mindenképpen szerette volna megtartani veretlenségét, míg a vendégek megpróbáltak pontot vagy pontokat szerezni. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a vendégcsapat kispadján Agócs Zoltán foglalt helyet, akit Kiskőrösön senkinek sem kell bemutatni. Mint utóbb kiderült beigazolódott az, hogy az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, hiszen a Kiskőrös, ha kissé nehezen is, de itthon tartotta a három pontot.

Gólöröm Filus Gábor gólja után

Kiskőrösi LC – Kiskunhalasi FC 2-1

A találkozó hazai rohamokkal indult. Már a második percben résen kellett lenni a vendégek kapusának Nagy Attila helyzete után. A 8. percben helyzetbe kerültek a vendégek: a vendégek játékosa Fodor Zsombor ívelte kapura a lasztit jobb oldalról,Tóth Zoltán azonban kipaskolta a labdát. A 12. percben a pálya jobb széléről adott be Dunai, majd az érkező Nagy Attila elől tisztáztak a vendégvédők. A 40. percben Hajnal Gábor beadása után Nagy Attila fejelte le a lasztit éppen Dunai Rudolf elé, aki közelről a vendég kapuba lőtt, azonban a találatot les gyanánt érvénytelenítette a játékvezető, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Eugene Salami (labdával) fejjel volt eredményes

A második játékrész elején megszerezte a vezetést a Kiskunhalas. Gyenizse Bence passza után Tóth István továbbította a labdát a felfutó Fenyvesi Kristófhoz, aki jó húsz méterről kilőtte a bal alsót (0-1). Az 55. percben Pintyi Roland jobb alsóba tartó szabadrúgását tolta ki a vendégek kapusa Faddi Dávid. A 62. percben Fodor Zsombor cselei után Tóth István lőtt centikkel mellé. A 66. percben jött az egyenlítés a Kiskőrös részéről: Filus Gábor szabadrúgása után Eugene Salami a kijövő kapust megelőzve fejjel szerzett gól (1-1). Öt perc múlva már a Kiskőrösnél volt az előny: Nagy Attila passzolta a labdát a baloldalon érkező Simon Dominikhoz, aki nagyszerű passzal szolgálta ki Filus Gábort, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Gyenizse Tamást követi Filus Gábor, aki egy gólt és egy gól passzt jegyzett a találkozón

Három perc múlva Simon Dominik beadása után Nagy Attila fejelt a felső lécre. A 77. percben újra Simon adott be, ezúttal Eugene Salami fejelt centikkel mellé. A 80. percben a csereként beálló Tóth Ákos továbbítása után Hajnal Gábor beadását Salami fejelte kapu mellé. A 90. percben Nagy Attila átadása után Filus Gábor találta el a felső lécet egy emelés végén, majd egy perc múlva újra Filus szerezhetett volna gólt, de a vendégek kapusa védett.

Nagy Attila végig aktívan játszott

Ha kissé nehezen is, de behúzta a mérkőzést a hazai Kiskőrös.

A találkozó után Agócs Zoltán, a vendégek mestere kiemelte:

“Úgy éreztem, hogy ma jól játszottunk, nagyot küzdöttünk, de még ez is kevés volt a sikerhez. Játékban folyamatosan javulunk, mérkőzésről-mérkőzésre gólt tudunk szerezni. A győzelemre még kicsit gyúrnunk kell, hogy összejöjjön. Meglepően jól játszott a csapatom. Gratulálok mind a két együttesnek. Úgy éreztem a Kiskőrös megérdemelten tartotta itthon a három pontot, de emelt fővel is lehet veszíteni.”

Nagy Attila Kiskőrösi LC csapatkapitánya volt ezen a találkozón. Ő így látta a mérkőzést:

“A mérkőzésen azt tapasztaltuk, amit vártunk: egy küzdős, teljesen megfiatalított Kiskunhalast fogadtunk. Az első félidő elején megvoltak a helyzeteink, utána sajnos görcsössé vált a csapat. Nem sikerült megszereznünk a vezetést, így még nehezebbé tette a Kiskunhalas a találkozót, kellemetlen játékukkal, mert teljesen visszaálltak és leszűkítették a területeket. Mi próbáltuk őket középpályán áttörni, ami sajnos nem sikerült. Mikor a szélekre került a sor, akkor már sikerült mögéjük kerülnünk. Ugye szereztünk is egy gólt, amit a bíró les gyanánt érvénytelenített. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy mindenképpen meg kell rúgnunk az első gólt, viszont sajnos egy eladott labdából megszerezte a Kiskunhalas a vezetést. Utána a vezetőedzőnk által átálltunk háromvédős pozícióra, feljebb toltuk a védekezésünket. Majd egy pontrúgás után Eugene Salami révén megszereztük az egyenlítést. Aztán egy labdaszerzés után a vezetést is sikerült átvennünk a találkozón. Úgy gondolom a végére nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Sajnos a mai mérkőzésen nem úgy játszott a csapat, ahogy szokott. Most már teljes erőbedobással készülünk a jövő heti Szabadszállás elleni rangadóra.”

-Beniczki Dávid-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS