Az imrehegyi ovisok is csatlakoztak hazánk, de talán a világ egyik legnagyobb lakossági rendezvénysorozatához, a Világ Gyalogló (HÓ)Nap eseményéhez. Az egész megmozdulásuk célja, hogy népszerűsítsék az óvodások körében is az egészségmegőrző mozgás fontosságát. E nemes nap alkalmából gyalogtúrát szerveztek a helyi Káptalani Majori Pincéhez, és az Év fájára benevezett Imrehegyi terebélyes eperfához.

2020. október 5-én reggel 8 órakor gyülekeztek az óvoda előtt és útnak indult a 30 gyermekből és 17 felnőttből álló lelkes csapat. A felnőttek között szülők, az óvoda dolgozói és természetszerető lakosok is részt vettek. A szép időjárásnak köszönhetően a séta jó hangulatban telt, a túrázok legfiatalabbjai – legidősebbje is örömmel és kitartással sétálták végig az 5 km-es távot.

-Hirdetés-

Az eperfánál Kóstolópont várta a túrázókat, ahol finom 100%-os gyümölcslevet és almát kóstolhattak meg, a Fresh Fruit Tész Szövetkezet jóvoltából. A mozgástól megéhező csapat a terebélyes eperfa alatt elfogyasztotta a finom tízórait. Ezt követően az eperfát körülölelő tó lakóit is megetették száraz kenyérrel a gyermekek, amit Valach Sándor tulajdonos biztosított.

A nap sikeréhez az imrehegyi önkormányzat és a Polgárőrség is hozzájárult, a visszajutáshoz biztosították számukra a személyszállítást és a főúton való biztonságos átjutást.

E szép nap egyik eredménye, hogy mindenki élményekkel gazdagabban térhetett haza, és az óvodások bizakodva várják, hogy teljesítményüket díjazza a Magyar Szabadidősport Szövetsége.

Ledenyák Orsolya Klára – Tagóvoda vezető

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS