A kiskőrösi Thököly utcában található Küzdősportok Háza teljes felújítási munkálatai még tartanak, de már látszanak a beruházás komolyabb részletei. Az épület két pályázati forrásból tud megújulni.

Az épületben sportoló, készülő Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub vezetője Cseh-Szakál Olivér elmondta, hogy a felújítási munkálatok és a járványhelyzet miatt idén ősszel még nem indították újra az edzéseket.

-Hirdetés-

A beruházás az épület energetikai korszerűsítését szolgálja, ami magába foglalja a nyílászárók teljeskörű cseréjét, a szigetelés korszerűsítését illetve a fűtés rendszer korszerűsítését. Erre a pályázatot a kiskőrösi önkormányzat nyerte el, több régi épület energetikai korszerűsítésével egyetemben. Másrészről most került sor a tetőszerkezet cseréjére is, amire a birkózó klub nyert el pályázati forrást az önkormányzat segítségével. Az épület teljeskörű átalakítására sor fog majd kerülni a új központi óvoda átadása és üzembe helyezése után.

A falak szigetelése is folyamatban van.

Kiskőrös, Thököly u. 15. szám alatti volt iskolaépület/Thököly utcai óvoda korszerűsítése
BMSK-III-010/0263/2017 azonosító számú, „Kiskőrös Petőfi BC – teremfelújítás” című projekt.

A birkózás hosszú évtizedek óta eredményesen működik a városban, jelenleg a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub keretei között. A Kiskőrös, Thököly u. 15. szám alatti volt iskolaépület (önkormányzati tulajdonú ingatlan) jelenleg edzőteremként funkcionál, amelyet részben fel tud az önkormányzat újítani, azonban az épület felújítással nem érintett helyiségei rendkívül megromlott állapotban vannak, továbbá az alapvető működés feltételei is hiányoznak bennük. A falak dohosak, a tető beázott, így a sportolás egészséget megőrző jellege nem hogy nem jut érvényre, sokkal inkább az egészségre ártalmas volt. Az épület használhatóságának biztosításához illetve a szükséges beruházások megvalósításához nélkülözhetetlen volt a felújítási és átalakítási munkálatok elvégzése.

Új nyílászárók kerültek beépítésre.

Az ingatlan korszerűsítésére a 2016-os évben a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub és Kiskőrös Város Önkormányzata együttes igényt nyújtott be a Kiskőrös, Thököly u. 15. szám alatti volt iskolaépület felújítására és korszerűsítésére, mely épület a sportedzések helyszíne.

A benyújtott projektjavaslatot a Magyar Birkózó Szövetség 2017. évi sportlétesítmény fejlesztési elképzelések megvalósításához kapcsolódóan a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub működéséhez kapcsolódóan Kiskőrös Város Önkormányzatát 20.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A kivitelezői árajánlat alapján a munkálatok teljeskörű ellátása mintegy bruttó 25.461.378,-Ft-ból valósítható meg, amelyből 20.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatás, 5.461.378,-Ft pedig Kiskőrös Város Önkormányzata önerőkét biztosít.
A támogatásból és a saját forrásból az épület cseréplécezésének és cseréphéjazatának teljeskörű cseréje, a meglévő járda rekonstrukciója valamint az épület villanyszerelési munkálatainak (lámpahelyek, kapcsolók, dugaljak kialakítása, horony és fészekvésésekkel, védőcsövekkel, kötő- és szerelvénydobozokkal, kiselosztókkal, annak szerelési anyagaival, fali és mennyezeti lámpatestekkel) korszerűsítése valósul meg.

TOP- 3.2.1-15-BK1-2016-00045
Kiskőrös Város Önkormányzatának épületenergetikai fejlesztési projektje

Projekt összköltsége: 189 965 836,-
Elnyert támogatás: 139 965 836,-
Megvalósításhoz biztosított önerő: 50 000 000,-

Az épület előtti csapadévíz-elvezető árok is felújításra került.

Kiskőrös Város Önkormányzata 2016. július 14. napján projekt javaslatot nyújtott be az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” c. felhívásra Kiskőrös Város három közintézményének (“Küzdősportok Háza- Thököly u. 15. sz. alatti épület”, “Petőfi Emlékmúzeum és “Petőfi emlékmúzeum-iroda” épületének) energetikai korszerűsítése és az érintett épületek energiatakarékos és költséghatékony működtetésének elérése céljából.

A pályázat benyújtását követően megkezdődtek a részletes tervezési és előkészítési munkálatok. A benyújtott projektjavaslat pozitív elbírálásban részesült 2017. június 13. napján, melynek értelmében a projekt megvalósítására 139.965.836,-Ft európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat.

A korszerűsítés során elsődlegesen az épület hőmegtartó képességét szem előtt tartva az épületek hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje valamint a mai kor követelményeinek megfelelően kondenzációs gázkazánok kerülnek beépítésre. A pályázati felhívásnak eleget téve minden épületben projektarányos akadálymentesítés is megvalósul.

A tervek szerint 2021. februárig megtörténik az érintett épületek energetikai korszerűsítése.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS