A vérkészlet csökkenése miatt csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat – közölte az OVSZ augusztus végén.

-Hirdetés-

Ebben a helyzetben arra kérnek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és az utóbbi 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni. Mindazok, akik nem tartózkodnak megszokott véradási helyszínük közelében, a www.ovsz.hu, a www.voroskereszt.hu, vagy a www. veradas.hu oldalon megtalálhatják a hozzájuk legközelebb található véradás helyszínét – tették hozzá.

Kiskőrös térségében az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz lehetőség vért adni ősszel:

Okt. 19-én          9-12.00  Wattay Középiskola (6200 Kiskőrös Árpád u.)

                        13-16.00  Protokon Kft. (6200 Kiskőrös Petőfi u.99.)

Okt. 31-én         9-12.00  Általános Iskola (6223 Soltszentimre  Szentimre u. 18.)

Nov. 6-án          9-12.00  Gyöngyház Kulturális Központ (Soltvadkert) 

Nov. 8-án           8-13.00  Faluház (Akasztó) 

Nov. 17-18-án    9-13.00  Petőfi Sándor Művelődési Központ (Kiskőrös, Petőfi tér) 

Nov. 18-án        15-18.00 Ungvári Works Kft. 

– tájékoztatott minket Sutus Etelka, területi vezető (MVK Bács-Kiskun Megye – Kiskőrös Területi Szervezete).

Az OVSZ közleménye szerint rendkívül nagy szükség van a véradók segítségére, ugyanis a koronavírus-járvány okozta helyzet, a nyári szabadságolások, valamint a hosszú hétvége miatt csökkent az országos vérkészlet. Ezért mindaddig, amíg a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudnak vérkészítményeket biztosítani. 

Emlékeztettek arra, hogy a véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti. A megyeszékhelyeken lévő intézetek többségében a véradóknak lehetősége van időpontfoglalásra is a várakozási idő csökkentése érdekében – közölte az OVSZ.

Szerk. Kutyifa Icu 
Kép: Vira Archív