A szeptember 6-a óta nyeretlen Akasztó, az elmúlt két mérkőzését megnyerő Tiszakécskei LC II. csapatát fogadta szombaton délután, a megyei első osztályú bajnokság kilencedik fordulójában.

-Hirdetés-

Az Akasztó együttesénél a hét közben edzőváltás történt. Holczimmer Tamás az együttes nyáron kinevezett vezetőedzője kedden lemondott. Helyére visszatért a régi-új tréner Szrenkó István.

Aki – mint kiderült – győzelemmel tért vissza, hiszen az akasztóiak fölényes 5-1-es sikert arattak a szombati mérkőzésen.

Már a találkozó 12. percében előnybe kerültek a hazaiak. Bányai Máté bal oldali szöglete után Márki Bence fejelt a vendég kapuba (1-0). A 27. percben Vincze Dezső passzolt Szabó Zsolthoz, aki elfutott a bal szélen, majd precízen továbbított a középen érkező Juhász Tamáshoz, aki közelről szerzett gólt (2-0). Az első félidő további részében az eredmény nem változott így kétgólos hazai előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre.

István László és Csoba Gábor

A második játékrész harmadik percében a vendég Káli Tibor szabadrúgásból találta el a jobb kapufát, de Németh Zsolt a hazaiak kapusa rajta volt a lövésen. A 60. percben Juhász Tamás futott el a jobb oldalon, majd laposan középre tett labdájára remekül érkezett Szabó Zsolt, aki közelről továbbította a labdát a kapuba (3-0). Három perc múlva a találkozó legszebb jelenete játszódott le. Németh Zsolt kirúgásával gyakorlatilag gólpasszt adott Szabó Szabolcsnak. Aki a kirúgás után remekül vette át a labdát és a kijövő kapus felett átemelve a lasztit szerzett szép találatot (4-0). Négy perc múlva újabb hazai gólnak örülhettek a kilátogató szurkolók. Csoba Gábor labdaszerzése után Szabó Zsolt megint lefutotta védőit a jobb oldalon, mely után újra precízen továbbította a labdát a középen érkező Juhász Tamáshoz, aki közelről bekotorta labdát a vendég kapuba (5-0).

A visszatérő Szabó Szabolcs szépségdíjas találatot szerzett.

A 77. percben újra Csoba Gábor középpályán szerzett labdája után Juhász Tamás közeli lövését védte bravúrral a vendégek hálóőre, majd a kipattanót Szabó Zsolt küldte kapura melynél újra résen volt a Tiszakécske kapusa. A 81. percben Káli Tibor lövése után tisztáztak szögletre a hazai védők: a sarokrúgás után Káli a felső lécet találta el fejjel. A 85. percben megint Szabó Zsolt iramodott meg a jobb szélen, újra jól szolgálta ki a középen érkező Juhász Tamást, aki az ordító ziccerben elcsúszott, így a labdát végül a vendégek kapusa szedte fel. A 88. percben összejött a szépítés a vendégeknek. István László beadása után Tóth Kristóf fejjel volt eredményes (5-1).

Németh Zsolt remek kirúgása egyben gólpassz is volt a hazaiak negyedik találatánál

A találkozó után Szrenkó István a hazaiak régi-új vezetőedzője nyilatkozott:

„Úgy gondolom, amit megbeszéltünk a srácokkal meccs előtt, azt maximálisan betartották. A második félidő végén már szétszakadt a pálya, de ugye 5-0-nál már nehéz úgy focizni, hogy betarts mindent. Nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Még úgy is, hogy a Tiszakécske két kapufát is rúgott. A csapatnak már nagyon kellett ez a siker. Bízok abban, hogy most már a srácok elengedték az elmúlt időszakot. Innentől kezdve csak előre. A végére szeretnék gratulálni a Tiszakécske csapatának is.”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS