Munka terén sincs megállás a keceli Városgazdálkodási Csoportnál: hétköznap többek között virágokkal szépítik tovább a várost, hétvégén sportcsarnokot szőnyegeztek a tűzoltók rendezvényére. Milyen munkálatok várhatóak még a városban? Radva Zoltánnal, a Városgazdálkodási Csoport vezetőjével beszélgettünk virágültetésekről, a szökőkút és többek között ingatlan felújításról is.

Először is beszéljünk a szökőkútról. Úgy tűnik nagy restauráláson esik át.

Igen, a városvezetés úgy döntött, hogy a nagyligeti forgógömbös szökőkútnak teljes körű felújításon kell átesnie. Legalább 15 évig nem működött, ez idő alatt az enyészetnek volt kitéve. A jelenlegi városvezetésnek az érdeke, hogy ezek az értékek ne vesszenek el, így ezeket próbáljuk rendbe hozni, működőképessé tenni.

A szökőkút belső része díszvilágítást és vízzáró réteget is kapott.
-Hirdetés-

Régebben történt egy külső térburkolás, ami a medencéből elvett legalább 15-20 cm-t, ezért a medence visszamagasítását is elvégeztük. A belső rész kapott egy vízzáró réteget, hogy ne távozzon el belőle a víz, valamint beszerelésre került 4 oldalról a víz alatti világítás is.

A külső része is teljesen megújul: egy nagyon szép, márványmintás burkolatot fog kapni. Visszakerül a golyó is, ami jelenleg csiszolás alatt van, mivel azt nagyon sokat lelökték. A felújítás nagyjából 700 ezer forintból történt meg.

Ez a helyszín rengeteg esküvői fotózásnak szolgált helyszínéül, mint a Kenderföldi-tó hídja is. Nagyon jó lenne, ha fel tudnánk újítani azt a hidat is, ami szintén annyira tönkrement, hogy az ma már használhatatlan és balesetveszélyes. A polgármester és a városvezetés most azon dolgozik, hogy forrásokat teremtsen erre a célra is.

Az érintett szökőkúttól nem messze új virágokkal is találkozhatunk.

Az általunk betervezett ültetések megtörténtek. Az utolsó 2 hétben 12500 tő árvácskát, 1000 darab kéknefelejcset, 500 tő százszorszépet és 1500 darab tulipánhagymát ültettek ki a kollégák.  Ahol volt virágágyás, ott mindenhol megtörtént az átültetés.

A Városgazdálkodási Csoport munkatársai az árvácskákat ültetik.

A munka a ravatalozónál fejeződött be, s ha már itt tarunk: az épület új homlokzatfestést kap, tavaly a terasz részét újítottuk fel.

Milyen épület felújítást végeztek még?

Már körülbelül 2 hete, hogy végeztünk az OTP feletti önkormányzati bérlakás teljes körű felújításával is. A cél az volt, hogy energetikai szempontból a mai kor igényeinek feleljen meg az ingatlan. Ezért teljesen új fűtésrendszert kapott: új, kombi kazánnal ellátott fűtést készítettünk, új radiátorokkal és csövekkel. A lakást kifestettük, és új burkolatokat is kapott a konyhában és a fürdőszobában is. A villamoshálózat is megújult, ezáltal elmondható, hogy a munkánk befejeztével a fenntartási költség lényegesen csökkeni fog, ami ugye a költségvetésből került kifizetésre.

Homlokzatfestés a ravatalozónál

Ha „visszatérünk” a városba, milyen felújítások várhatóak még?

Még október végén kicseréljük a 4 fő út kereszteződéseiben az információs táblákat is. Teljesen újak kerülnek a helyükre, ez igaz a megrongálódott keretekre is. A tartók már készen állnak, le is vannak festve. Amennyiben a szakember végez a táblákkal, azonnal kitesszük a közterekre azokat.

Kapcsolódó cikk
Folyamatosak az útfelújítások Kecelen
Folyamatosak az útfelújítások Kecelen
Kecel Város Önkormányzatának feladatai közé tartozik a városi víz- és szennyvízszolgáltatás biztosítása, melyeket a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. közreműködésével és...
MEGOSZTÁS