Halasi Márk idegenlégiós hokiedző Kiskőrösön. A HC Kiskőrös csapatában dolgozik a Rajz Attila Jégpályán. Amiért megszületett ez a cikk, az az érdekesség, hogy Márk egy komoly jégkorongos múlttal Kiskőrösre költözött Székesfehérvárról.

VIRA: Mesélj kicsit magadról!

Székesfehérváron születtem, ott is nőttem fel. Az iskoláimat is Fehérváron végeztem el, középiskolába sportosztályba jártam a Kodolányi János Gimnáziumba. Miután megszereztem az érettségit, felvettek a Testnevelési Egyetem jégkorong szakedzői képzésére. Jelenleg másodéves hallgató vagyok a TE-n, emellett edzősködöm itt Kiskőrősön.

-Hirdetés-

 

VIRA: Székesfehérváron hol és milyen eredményekkel hokiztál? Máshol is megfordultál?

Egész pályafutásomat Székesfehérváron töltöttem. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián végigjártam a korosztályos csapatokat, a legutóbbi évben játszottam a Fehérvári Titánok csapatában is. Korosztályos szinten nagyon eredményesek voltunk, két bajnokságban is indultunk (magyar bajnokság, osztrák bajnokság). U18 és U20 korosztályban mind a kétszer sikerült megnyernünk mindkét bajnokságot, így 4 év alatt 8 bajnoki címet nyertünk. Összesen pedig 10 bajnokságban lettünk elsők. Saját sikereim közé tartozik, hogy magamra ölthettem a magyar válogatott mezét több alkalommal is, illetve hogy szerepelhettem a felnőtt bajnokságban, ahol olyan kiemelkedő, tapasztalt játékosok ellen játszhattam, akik a világ legjobb csapataiban és ligáiban léptek jégre (NHL, KHL). Ezekre az eredményekre büszke vagyok.

VIRA: Mesélj kicsit arról, milyen egy hokijátékos élete?

Egy hokijátékos élete úgy gondolom izgalmas. Sok emberrel találkozol nap, mint nap és az utazásoknak köszönhetően el lehet jutni olyan helyekre, ahova nem mindenkinek sikerül. Az edzések és a meccsek sok időt elvesznek, viszont ezek élmény szempontjából teljesen kárpótolnak. A tanulás is nagyon fontos, nem lehet elhanyagolni. A csapattársak sokat vannak együtt, így az edzések és a meccsek jó hangulatban és jó társaságban zajlanak.

VIRA: Magyarországon mely településeken van igazi jégkorongos élet?

Nagyvárosokban, például: Székesfehérváron, Budapesten és Miskolcon van nagy jégkorongos élet. Ezek a városok a jégkorong zászlóshajói.

VIRA: Hogyan csöppentél pont Kiskőrösre? Azért nagyobb városokban sokkal több a lehetőség.

Szerettem volna elkezdeni edzősködni, mivel ugye ezt tanulom és Kiskőröst jó helynek láttam és látom most is. Egy barátomnak köszönhetően kerültem kapcsolatba Szekeres Károllyal, a Rajz Attila Jégpálya vezetőjével. Pár beszélgetés után közös hangra jutottunk és elkezdtük a közös munkát. Iődközben pedig ideköltöztem Kiskőrösre. Úgy gondolom, hogy könnyen tudok alkalmazkodni minden téren, megszoktam az itteni életet. Viszont Székesfehérvárra mindig jó érzés visszatérni, hiszen az eddigi életem ott töltöttem.

VIRA: Milyen gyakran jársz haza? Olyankor csak a család, vagy kilátogatsz az egykori jégre is?

A szabadidőmet szeretem a szüleimmel és a barátnőmmel tölteni, amikor lehetőségem engedi találkozom velük. Sokszor ők látogatnak meg engem, máskor én őket. A családommal, barátnőmmel, rokonokkal való kapcsolatokat fontosnak tartom, mivel ők támogatnak, segítettek és segítenek most is. Igyekszem sokat találkozni velük.

VIRA: Mi az, amiben a kiskőrösi hoki kiemelkedőbb mint máshol?

Szerintem nem sok olyan hely van, ahol egy ember teremti meg a lehetőségeket és kezdi el megszerettetni. A kiskőrösi jégkorong, illetve jégkorongos élet kialakulása Szekeres Károly nevéhez fűződik. Kiskőrösön családias, jó hangulat uralkodik, ez az edzéseken is megvan, mellette viszont a kemény munka sem hiányzik.

VIRA: Mi a pontos feladatod itt Kiskőrösön? Mik a terveid?

U8 és U10 korosztályban vagyok edző, mellette besegítek a nagyobb korosztályoknak is. Szeretnék minden játékosnak segítséget nyújtani. Szeretnék jó edzővé válni és sikeresen elvégezni az egyetemet. Edzői pályafutásban gondolkodom és szeretnék minél magasabb szintre eljutni.

VIRA: Nem hiányzik a versenyzés? Aktívan sportoltál, most másoknak segítesz.

Természetesen hiányzik, de a péntek esti örömhokik kárpótolják az érzést. Ilyenkor páran összejövünk és jókedvűen de pörgősen, harciasan játszunk egy jót.

VIRA:Valamikor lépsz-e még jégre versenyzőként?

Ha lesz lehetőségem kiskőrösi színekben játszani, szívesen játszom.

 

A képeket köszönjük Halasi Márknak
Fotók forrásai: Soós Attila, feol.hu, Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS