A még százszázalékos Kiskőrös a már több meglepetést is okozó Lajosmizsét fogadta a megyei első osztályú bajnokság 10. fordulójában.

A Kiskőrös a kilencedik győzelmére hajtott, míg a vendégek egy újabb bravúr elérése érdekében léptek pályára. Mint utóbb kiderült majdnem összejött a Lajosmizsének egy újabb bravúr, azonban a kiskőrösiek megint tettek róla, hogy ez ne így legyen. Ha nehezen is, de újra megszerezte a három pontot a Kiskőrös.

Kiskőrösi LC – Lajosmizsei VLC 2-1

-Hirdetés-

A találkozó hazai lehetőségekkel indult. A 15. percben Nagy Attila szabadrúgása után a vendégek hálóőre Házi Imre védett, majd a kipattanót Filus Gábor küldte kapura melynél újra Házi volt a végállomás. Egy perc múlva a vendégektől Halasi Károly került ziccerbe, azonban a kijövő Ámann hárítani tudott. A 37. percben egy jobb oldali Simon Dominik beadás után Eugene Salami fejesét Házi Imre öklözte ki. A szünetre így 0-0-s döntetlennel vonultak a felek.

Juhász Miklós és Mokrickij Viktor sok csatát megvívott egymással

A második félidőben aktívabban kezdett a vendég Lajosmizse. A 47.percben Mihály Dávid labdavesztése után Palotai passzolt Juhász Miklóshoz, aki elől az utolsó pillanatban tudtak tisztázni a hazai védők. Egy perc múlva Palotai lőtt mellé. A 64. percben Nagy Attila lövését kibokszolta a vendég hálóőr, majd ezen szituáció után a Lajosmizseiek előreívelték a labdát a jobb oldalon elfutó Juhász Miklósnak, aki remek beadása után a középen érkező Halasi Károlynak mellel levette a labdát és félfordulatból lőtt nagy gólt (0-1). Két perc múlva már is egyenlített a Kiskőrös. A csereként beálló Tóth Ákos végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, melyet Nagy Attila fejjel megcsúsztatott. A labda végül a vendég kapuba kötött ki (1-1). A 73. percben egy veszélyes Filus szöglet után újra Házi Imre védett bravúrral. A 80. percben Pintyi adott be balról, majd kapásból lőtt Filus Házi kapujára azonban a vendég kapus újra kibokszolta a lasztit. Két perc múlva Halasi mehetett Ámann kapujára egyedül, azonban nagy ziccerben mellélőtt.

Simon Dominik labdával

A 87. percben Hajnal Gábor szánta el magát lövésre jó huszonöt méterről. Bombája a jobb alsóba tartott, azonban Házi Imre újra bravúrral tolta ki szögletre a labdát, majd ebből a sarokrúgásból Eugene Salami fejelt a vendég kapuba (2-1). Ezek után a játékvezető 5 percet hosszabbított. A Lajosmizse nem adta fel előbb egy lövés ment éppen mellé, majd a 93. percben a vendég Borsos Csaba tört előre, akivel szemben hátulról szabálytalankodott a percekkel korábban beállt Rácz Dominik, akit a játékvezető egyből kiállított. A megítélt szabadrúgást Rigó Márk végezte el, akinek lövését védte bravúrral Ámann. Az eredmény az utolsó percben már nem változott, így sorozatban negyedik 2-1-es sikerét aratta a Kiskőrös. Illetve ami ennél is beszédesebb, hogy 9/9-es mutatóval áll a Kiskőrös a tabella élén a Kalocsával. Ilyenre talán még nem is volt példa Kiskőrösön.

Ámann Márk Kiskőrösi LC csapatkapitánya:

-Egy nagyon izgalmas mérkőzést láthatott a kilátogató közönség. A Lajosmizse sokat köszönhet a rutinos Házi Iminek, aki nagyokat védett a találkozón. Szerintem egész jól játszott a csapat ezen a pályán. Próbáltuk a játékunkat játszani. Sajnos megint egy kontratámadásból kaptunk egy gólt. Ez most már a harmadik olyan mérkőzésünk volt ,ahol 0-1-ről kellett felállnunk, de láttam a csapaton, hogy nem ijedtek meg most sem. Ez a hátrány egy új impulzust ad a csapatnak. És megint nagyot küzdöttek. Le a kalappal a csapat előtt. Kilenc mérkőzés óta veretlenek vagyunk, amit nem kell megmagyarázni. 

Árva Zsolt játékos-edző Lajosmizsei VLC:

-Szerettünk volna egy kedvező eredményt elérni. Az egy pont megszerzése az ez lett volna. Egy darabig állt is ez a terv. Sajnos a vezetésünk után nagyon gyorsan kaptuk az első gólunkat, ami egy pontrúgás után esett, -amire készültünk is. Ezt sajnos rosszul reagáltuk le. A végén megvolt nekünk is a lehetőségünk. A Kiskőrös pedig kihasználta az erősségét, hogy a pontrúgásokra mennek rá. Tudtuk, készültünk rá. Így végül itthon tudta tartani a három pontot a Kiskőrös és továbbra is megőrizte veretlenségét. Gratulálunk a Kiskőrösnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS