A Covid-járvány nyomán hangsúlyosabbá váló belföldi turizmus egyik nyertese volt térségünkben a Vadkerti-tó, ahol folyamatos fejlesztések teszik egyre élvezetesebbé a pihenést.

A magyarok hagyományosan kedvelik a fürdőzést, azon belül a szabadvízi strandokat. Így nem meglepő, hogy a megújuló Vadkerti-tó is egyre több vendéget vonz.

Az idei szezonban nem volt ritka, hogy egy-egy hétvégi napon
akár 2500-an is kilátogattak ide.

-Hirdetés-

Az elmúlt évek fejlesztései (felújított kiszolgálóépületek, napozóstég, spray park, új fogadóépület étteremmel, tetőterasszal, mosdókkal, irodával, kerékpártárolóval, baba-mama szobával, a télen-nyáron működő Fekete Villa panzió felújítása) után idén a projekt harmadik ütemére is sor került – TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00005 – „A Vadkerti-tó turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése III. ütem”. Ennek keretében a fogadóépület és a tópart közötti terület egy részét rendezték. Megújult a sétány és a belső közlekedési utak, a parton pedig homokos plázst alakítottak ki. A plázson napvitorlák, vizimentő torony és árnyékolt pihenőhelyek is épültek.

A strand terültén kívül egy új, térburkolattal ellátott közlekedési út és mellette futó sétány épült, megteremtve a kapcsolatot az úgynevezett fás parkoló és a strand bejárat között. Ezen kívül továbbá megújult a kerítés is az épület vonalától a kemping felőli bejáratig.

MEGOSZTÁS