A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Soltvadkerti TE gárdája. Az október 25-én lejátszott találkozó alkalmával a soltvadkertiek arra készültek, hogy megszerezzék első győzelmüket az idei bajnokságban.

 

-Hirdetés-

A hideg, ködös időben a soltvadkertiek 2-0 (0-0) arányú vereséget szenvedtek a Kecskeméti LC gárdájától: Eifert – Rózsa, Szarka, Tóth Á., Radics, Pekker, Gillich, Viola, Rimár (Kisa), Molnár, Kővári. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amely során a hazaiak és a vendégek is eltalálták egy alkalommal a kapufát. A szünet után a 47. percben egy védelmi hibát követően szerzett vezetést a kecskeméti gárda (0-1). Nem sokkal később újabb gól szereztek a vendégek, de les állás miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. A 74. percben egy indítást követően ismét hibáztak a hazai védők. A lehetőséget kihasználva újabb gólt szereztek a vendégek (0-2). A második félidőben Radics Zoltán hagyott ki egy nagy hazai helyzetet „gyanús” körülmények között a büntetőterületen belül és Balázs Emil húzta vissza a soltvadkertiek egyik játékosát a mezénél fogva, de elmaradt részére a második sárga lap. A történéseket vitatta Szabó Attila a hazaiak edzője, ami miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A találkozón nem tudott igazán hatékony lenni a soltvadkerti együttes támadójátéka és a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult a védekezésben elkövetett két nagy hiba.

Szabó Attila – Soltvadkerti TE edzője:

-Ismertük a kecskemétieket, tudtuk, hogy jó csapat és sokat futnak. Sajnos két nagy védelmi hibát elkövettünk, ami nem fér bele a mérkőzéseken. A fiúk hozzáállásával, edzéslátogatottságával elégedett vagyok, de nem vagyunk annyira jók, hogy ekkora hibákat büntetlenül megússzunk. Nagyon sajnálom, hogy Radics Zoltán emberét a szabálytalansága miatt nem állították ki második sárga lappal, mert akkor még a végjátékban alakulhatott volna másként is a mérkőzés. Az első gól nagyon megfogta a csapatot, de ma egy olyan napunk volt, amikor semmi sem jött össze. A legnagyobb tanulsága a mérkőzésnek, hogy 90 percig oda kell figyelnünk és nem fér bele, hogy akár egyetlen másodpercre is kihagyjunk. Bízom a továbbiakban a fiúk lelkesedésében és a gyors csatárinkban. A következő fordulóban Akasztóra látogatunk, ahol nagyon kemény mérkőzésre számítok. Mivel edzéseinket a műfüves pályánkon tartjuk, így az akasztói játéktér nem lesz számunkra új. Nagyon remélem, hogy az akasztói rangadó alkalmával meg tudjuk szerezni első győzelmünket ebben a szezonban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS