A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) idén is kiemelt figyelmet fordít a gyaloglás népszerűsítésére. A célja amellett, hogy felhívja a figyelmet annak egészségmegőrző hatására az, hogy az embereket ráébressze arra, hogy a gyaloglás élethosszig választható lehetősége önmagunk edzésének.

Októberben ismét megrendezték a Világ Gyalogló (hó) Napot, melyre tanintézmények (iskolák, óvodák), nyugdíjas szervezetek és a MASPORT tagszervezeteinek jelentkezését várták.

9 km a Világ Gyalogló (hó) Napon
-Hirdetés-

II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye negyedik alkalommal csatlakozott a „Világ Gyalogló (hó) Nap”- hoz, 2020. október 22-én. Sajnos ebben az évben a járványügyi helyzet miatt szülők, testvérek, ismerősök nem tudtak csatlakozni a lelkes diákokhoz és pedagógusaikhoz.

A rendezvényen Tagai Tímea gyógytornász tartott bemelegítést, hogy az előttük álló kilométerek ne jelentsenek akadályt. Ezután a Polgárőrség biztosításával elindultak Felső-Tázlárra a kerékpárúton. Tázlár-Felsőtelepen megnézték a Beniczky-kastélyt, ahol a hagyomány szerint sokszor megfordult a híres lovas betyár, Bogár Imre és bandája. Ma katolikus templomként működik az épület, amit a tanulók áhítattal csodáltak.

A résztvevők 9 kilométeres túra után érkeztek vissza, ahol az iskola udvarán várták őket a terített asztalok. Az uzsonna, és egy pohár tea mellett megbeszélték élményeiket. Petriné Bugán Barbara intézményvezető ezúton köszöni meg a TDSE-nek az uzsonnát, valamint mindenkinek, akik segítségükre volt programjuk zökkenőmentes lebonyolításában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS