A Tabdi Faluház és Könyvtár rendezésében Őszváró Napokat tartottak a 2020. október 26-i héten. Sok szeretettel várták a kis óvodásokat és iskolásokat, kreatívabbnál kreatívabb feladatokkal. Garantált volt az unalom űzés az őszi szünet ideje alatt.

Gyerekek makramé kulcstartó készítés közben

Az első Őszváró Napon 16 gyermek készített makramé kulcstartót Varga Krisztinával. A gyerekek is leleményesek voltak, hiszen a szünetben fonal-kidobóztak. Bátran játszhatták ezt a leleményes játékot, hiszen a puha fonalgombolyaggal nem árthattak egymásnak.

Fonal-kidobó közben
-Hirdetés-

Lehetőségük volt a gyerekeknek, Vargáné Topor Erikával selyemképet festeni. Fakanál madárijesztőt is készíthettek, Tóth Debórával és Szabó Martinnal. Itt is szebbnél szebb alkotások születtek.

Séta a Krizsán-Dombhoz

Az utolsó Őszváró napon, kisétáltak a fenyves és Krizsán-domb környékére, ahol számháborúztak. Ott a legalkalmasabb a terep, így nem csak a fák törzséhez bújhattak a csapatok, hanem a dombok mögött is elrejtőzhettek. Mindent beleadva a játékba, és sok kacajjal töltötték el a napot, még a borús időjárás ellenére is. Élvezték, hogy egy kicsit kint a szabadban, a friss levegőn játszhattak barátaikkal, ismerőseikkel.

Bujkálva a számháborúzás közben

Az évek alatt, már több ilyen kreatív programban vehetett részt a falu apraja nagyja. Hiszen, évek óta, minden iskolai szünetben készültek valamilyen elfoglaltsággal a gyermekek számára a Faluház dolgozói. A 2020-as őszi szünetben megtartott programokon 74 fő vett részt.

Egyre többen élnek a lehetőséggel, hiszen, akik már rendszeresen részt vesznek tudják, hogy jól fogják magukat érezni, így barátaikat, rokonaikat is magukkal csábítják. Minden ilyen esemény után jókedvvel, lefáradva és sok sok új élménnyel mennek haza a csöppségek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Kis Edina