Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Október utolsó péntekén újból táncházat tartott a kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes, Filus Erika szervezésében a Szarvas Inkubátorházban.

Az eseményt a kecskeméti Lukácsné Haránt Eszter (a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezető-helyettese, koreográfus) vezette, aki tehetségének és tánctudásának segítségével irányította a táncot. Eszter már több alkalommal járt nálunk, nagyon kedveli a csapatot, és könnyedén teremtett családias légkört a táncos esten.

-Hirdetés-

Az eseményre bárki eljöhetett, így találkozhattunk kicsikkel és nagyokkal egyaránt, fiataltól kezdve az idősebbekig, régebb óta táncolóktól a most kezdő táncosokig. Főként szatmári táncokkal foglalkoztak, megtanulták a csárdást és a forgatások alapjait. A zenekarral még egy hagyományos éneket is megtanultak a jelenlévők, így tánc közben is tudtak dalolni, amely még jobb hangulatot teremtett.

Az este fénypontja a Fokos zenekar volt. Az óbecsei néptánccsoport tagjai voltak valamennyien, és innen ered az ismertségük. Gimnazista korukban kovácsolódtak egy társasággá, ahol a zene a közös érdeklődési körök egyike volt. Népzenével 2009-ben kezdtek el foglalkozni, akkor alakult meg a Csikós, majd 2010 őszén a Fokos zenekar.

A Fokos zenekar, akinek célja a népzene megismertetése minél több emberrel

“Célunk a magyar népzene, ezen belül különösen a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetése.”

A zenekar az estig tartó táncolás előtt egy fantasztikus koncertet adott a közönségnek, majd megállás nélkül húzták a talpalávalót éjszakáig.

Tagjai: Cseszák Zsombor, Jovánovity Péter, Keszég Ákos, Szabó András, Szerda Ákos és Szerda Balázs.

A táncház remekül sikerült, s a csapat hajnalig is ropta volna, azonban a járványügyi rendelkezéseket betartva, 23 órakor befejezték a nagysikerű néptáncos estet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS