Már számos alkalommal volt szerencséjük a Keceli és környékbeli zeneszeretőknek részt venni a TérZene, 35-40 perces minikoncertjein. Minden alkalommal más- és más előadókat ismerhetett, hallgathatott meg a nagyérdemű. 2020. október utolsó péntek délutánján, 30-án, a DixImage Acoustic Band lépett színpadra, 17 órai kezdettel, Kecelen.

Szekeres János egyszerre két trombitát szólaltatott meg

Az esős idő, sajnos nem tette lehetővé a szabadtéri színpadon való szereplést a DixImage Acoustic Band-nek, ezért a mellette található Városi Könyvtár és Művelődési Ház aulájában tartották meg a koncertet, a szigorú járványügyi előírások betartásával. Az eseményen ezúttal is ingyenesen vehettek részt az érdeklődők.

TérZene Programot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága a zene világnapján. A program Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult el Szegeden. A cél az, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a klasszikus zene a parkokban, zenei pavilonokban és köztereken, elérve a társadalom minél szélesebb rétegeit. 2020-ban folytatódik ez a program. A Filharmónia Magyarország szervezésében, Kecel Város Önkormányzata is vendégül látja a szólóművészeket, együtteseket a minikoncertek alkalmával, akik ízelítőt adnak színes, változatos repertoárjukból.

-Hirdetés-

Az együttes főként a dixieland közismert dalaiból válogatja repertoárját, de ragtime, swing, klasszikus jazz, világsláger és modern feldolgozásokat is előszeretettel játszanak. Széles körű repertoárjukból Kecelen is ízelítőt adtak. Tagjai fontosnak érzik az ifjúság zenei nevelését. Céljuk, hogy a fiatalok időben találkozzanak ezzel az értékes, színes zenei stílussal, hogy közülük is sokan zeneszerető jazzbarátokká váljanak. Aktív zenés produkciójuk közben, meglepő hangszerbemutató is zajlott, ami a közönségnek nagyon elnyerte a tetszését. Korosztálytól függetlenül, bárki részese lehetett vidám műsoruknak. A DixImage Acoustic Band előadásmódját, hangzásvilágát és stílusát meghatározza a ritmus- és fúvós szekció dinamikus kölcsönhatása.

DixImage Acoustic Band

Tagjai:
Juhász Tibor- gitár
Taschner Péter- basszusgitár
Kárpáti Benedek- dob
Vida Lóránt- pozán
Szekeres János- trombita
Schum József- klarinét és szaxofon

Az első dallamoktól kezdve a hallgatóság is felvette a ritmust, és fejbólogatással, kisebb kéz- és lábmozgásokkal követték az együttest. Nehéz volt megállni, hogy ne perdüljünk azonnal táncra a kellemes dallamok hallatán.

A közönség

Aki eljött, garantáltan jól érezte magát.

A TérZene Koncertsorozat következő vendégelőadója a Szeged Tombone Ensemble lesz, 2020. november 06-án, pénteken, 17 órakor.

2020. november 13-án, pénteken a programsorozat zárásaként pedig Stubendek Katalin (ének) és Bókai Zoltán (zongora) előadásában hallhatnak majd operetteket, klasszikus musicaleket, zenés játékok népszerű dalait, többek közt Kálmán Imre és Zerkovitz Béla tollából.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS