A koronavírus második hullámában egyre rosszabb hírek és adatok látnak napvilágot, ezért a kormány a mai napon az alábbi szigorításokról döntött.

A kormányfő bejelentette, hogy éjféltől újra bevezetésre kerül a rendkívüli jogrend, valamint egyúttal felkérik az Országgyűlést, hogy hosszabbítsák meg további 90 nappal azt. 

-Hirdetés-

A szigorítások tekintetében elmondta, hogy rendezvényeken minden 3. széken lehet csak helyet foglalni, valamint a maszk viselése kötelező lesz ott. A rendezvényeket a rendőrség fogja ellenőrizni, s ha kell, azonnali bezárásról is dönthet. 

Újra bevezetik a kijárási korlátozást is: éjféltől reggel 5 óráig nem mehetünk el otthonról. Ennek megfelelően éjfélig mindenkinek haza kell érnie. 

A közlekedést tekintve újra bevezetik az ingyenes parkolást, valamint a tömegközlekedésben járatsűrítésről is döntött Magyarország Kormánya. 

Orbán Viktor kitért az egészségügyre is: Mint elmondta, hogy megemelik az orvosok bérét, valamint a védekezéshez szükséges eszközök a rendelkezésre állnak. Hozzátette, hogy a kórházi ágyak tekintetében Európában a 3. helyen áll hazánk, míg a lélegeztetőgépek tekintetében világelsők vagyunk. 

A végső megoldás a vakcina. A vakcina már látótávolságon belül van, addig kell kitartani, amíg megérkezik

– tette hozzá Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. 

MEGOSZTÁS