Néhány órával ezelőtt tette közzé a mai napon Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hivatalos Facebook oldalán hogy a sporttal kapcsolatos járványügyi rendeletet milyen módon kell értelmezni.

Hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely alapján folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja.
Sport törvény 1. § (3) Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.

-Hirdetés-

Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) használatát, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALÁBBIAK:

12.§ (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

Folytatódhatnak tovább az ilyen edzések úgy egyéni, mint csapat sportágakban felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett, de tilosak a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda.

A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, de nézőként ott tartózkodni tilos.

Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatók: https://magyarkozlony.hu/  

MEGOSZTÁS