Áprilisi indulása óta már több mint 2,2 milliószor jutottak a munkaerőpiaccal kapcsolatos hasznos információkhoz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megújult hivatalos honlapjára kattintó vállalkozók és magánszemélyek – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A weboldalon jelenleg is közel kilencezer állásajánlat és összesen mintegy 50 milliárd forintos keretösszegű pályázati lehetőségek érhetők el.

-Hirdetés-

A honlap folyamatosan frissülő információkkal látja el a magyar munkaerőpiac szereplőit, naprakész tájékoztatást nyújt többek között a foglalkoztatáspolitikai intézkedésekről, támogatásokról és az igényelhető ellátásokról is.


Az új oldal nemcsak asztali számítógépről, hanem mobilról és tabletről is felhasználóbarát módon érhető el, könnyű olvashatóság és egyszerű navigáció jellemzi. A honlapon részletesen megismerhetők a jelenlegi veszélyhelyzet kapcsán kialakított támogatási eszközök, az igénylésükhöz szükséges tájékoztatók, űrlapok. Önálló menüpontban böngészhetők a hazai munkaerőpiacot részletesen bemutató statisztikák, elemzések. A felhasználókat számos további eszköz segíti, ilyen például a térképes kereső az illetékes foglalkoztatási osztály megtalálásához, vagy az álláskeresési járadék várható összegét kiszámoló kalkulátor – részletezte az ITM közleménye.

Az állást keresők jelenleg közel 9 ezer munkalehetőséget érhetnek el a honlapon.

A felületen összesen mintegy 50 milliárd forint tervezett keretösszeggel rendelkező pályázatok találhatók meg az ágazati bértámogatási programtól a munkásszállások létesítését vagy a kisgyermekes szülők képzését, elhelyezkedését támogató kiírásokig.

A munka.hu más, koronavírussal is kapcsolatos központi információs oldalakhoz hasonlóan november 16-ától ingyenesen, adathasználat nélkül érhető el a Vodafone hálózatában.

Forrás: mti

MEGOSZTÁS